Az El Al határozatlan időre minden járatát törli

Az El Al vezérigazgatója, Gonen Usishkin elrendelte a vállalat összes repülőgépének visszatérését Izraelbe. Minden járatot, beleértve az utas- és a teherszállítást is, további értesítésig törölnek – írja a Jerusalem Post.

Az El Al törölte az összes szerdára tervezett járatot, miután a pilóták szakszervezete bejelentette, hogy a pilóták nem indítják el a járatokat a társaság pénzügyi válsága miatt.

A Globes szerint Gonen Usishkin, az El Al vezérigazgatójának utasítása szerint a külföldi repülőtereken lévő El Al-gépeknek azonnal vissza kell repülni a bázisra. Minden járatot, ideértve az utas- és a teherszállítást is, további értesítésig törölnek.

A társaság kedden közzétett jelentése szerint az El Al 2020 első negyedévében 140 millió dollárt, körülbelül fél milliárd sékelt veszített.

A pilóták szakszervezete kedd este bejelentette, hogy miután “a menedzsment nem tartotta magát a kevesebb mint egy hónapja aláírt megállapodáshoz, a szakszervezet arra a következtetésre jutott, hogy a tulajdonosok nem kívánják megmenteni a pénzügyi gondokkal küzdő céget” – jelentette a KAN.

- Hirdetés -

Az El Al ugyanakkor bejelentette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a kormánnyal, hogy az állam megsegítse a vállalatot, de ennek feltétele a szakszervezetekkel és munkavállalókkal való megegyezés.

A koronavírus-járvány miatt az El Al a legtöbb útvonalán még márciusban felfüggesztette a menetrend szerinti járatokat legalább július végéig, azonban néhány viszonylaton üzemeltek utasszállító és mentesítő charter-járatok, valamint a cég több repülőgépe áruszállító járatokat teljesített.

A koronavírus-válság ideje alatt az El Al gépein mintegy 100 pilóta folytatta munkáját, míg a pilóták jelentős részét fizetetlen szabadságra küldte a cég.

- Hirdetés -
FORRÁSJerusalem Post