1962 új megbetegedés • Elhalasztották a Jeruzsálemi Filmfesztivált

Az izraeli koronafertőzések száma hétfő estére 40 632-re emelkedett, ami előző este óta 1962 új megbetegedést jelent, így jelenleg 20 872 (+1572) ismert aktív beteg van az országban. 183 (+32) beteg állapota súlyos, közülük 54 (+7) van lélegeztetőn, 97 (-11) beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 365 (+3) halálos áldozata van a járványnak, és 19 395 (+387) beteg gyógyult meg.


Már a harmadik éjszaka során tüntetnek vallásos zsidók Jeruzsálem ortodox negyedében az érvényben lévő karantén ellen. Szemeteseket gyújtanak fel és petárdákat lőnek a rendőrökre. 20 tüntetőt letartóztattak.


Hezi Levi, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója hétfőn aggodalmát fejezte ki a koronavírus-esetek magas száma miatt Izraelben, és felszólította a lakosságot, hogy tartsa be a minisztérium rendeleteit.


A korona-helyzet további romlása ellenére bizonyos könnyítéseket hoznak a korábban elrendelt korlátozásokon. A tájékoztatás szerint a kneszet korona-bizottsága elrendelte az edzőtermek és uszodák megnyitását, noha a kormány alig egy hete adott utasítást a bezárásukra, hogy megakadályozza a járvány második hullámának erősödését. Teljes cikk

- Hirdetés -

A kormány támogatásokról szóló terve hétfő este nem jutott el a Kneszet plenáris ülésére, amelyet ott első olvasatban kellett volna elfogadni, mert a kormány azt nem hozta meg időben, így az csak kedden várható. A javaslat csak szerdán kerülhet második és harmadik olvasatra, és emelkedhet törvényerőre. 


12 ezer katona van karanténban, köztük a hadsereg főparancsnoka.


Az eredetileg júliusra tervezett 37. Jeruzsálemi Filmfesztivált decemberre halasztották. A téli időpont egybeesik majd a Hanukával, és december 20-ig tart majd. A korábbi években az új filmeket csak a fesztivál utáni hónapokban mutatták be a mozikban. A nyári premierek nem maradnak el idén sem, de ennek ellenére szerepelhetnek majd a Jeruzsálemi Filmfesztiválon.


Tegnap felgyújtották a Természetvédelmi Hatóság felügyelőinek gépkocsiját Dzseninben. A hatóság emberei eleve rendőri biztosítással érkeztek a helyszínre, bontási végzés átadása céljából. A helyi lakosok blokkolták a bejáratot, és a járművet kövekkel, betontömbökkel dobálták, ami ennek következtében felborult, majd a helyi lakosok felgyújtották. A rendőrség épségben kimentette a hatóság embereit.

***

Csináljuk együtt a napi hírszüretet! Néhány mondatban fogalmazd meg a szerinted fontos, friss izraeli hírt, amit minden nap 11:00 óráig küldhetsz el az info@izraelinfo.com címre. Csak linkeld be a forrást is.

Napi Hírek Izraelből
Izraeli hírek – friss válogatás a napi sajtóból
- Hirdetés -