Büntet a Wizz Air

WizzAir repülőgép
Fotó: Wikipedia

Elvette a járattörlésekkor alkalmazott 120 százalékos visszatérítési lehetőséget a Wizz Air azoktól, akik Wizz-számlán gyűjtött bónuszpontokból vásároltak repülőjegyet.

A légitársaságoknak érzékeny veszteség, ha vissza kell téríteniük az ügyfelek által befizetett díjakat (járattörlésből pedig mostanában akad bőven), ezért a Wizz azt ajánlotta fel, hogy a törölt járatok után a díj 120 százalékát írja jóvá, ha az ügyfél nem kéri vissza az összeget, hanem a következő időszakban repülőjegyre vagy szolgáltatás vásárlására fordítható Wizz-pontokra váltja.

Ám ez egy ideje csak azoknak jár, akik a jegyüket bankkártyával vagy átutalással fizették, azoknak viszont nem, akik a jegy árát eleve Wizz-pontokkal egyenlítették ki.

A légitársaság azzal érvelt, hogy több tízezer eurós kárt okozott az, hogy egyes utasok tudatosan visszaéltek a lehetőséggel, és a pontokból vett utakból extra visszatérítést kértek. Arra nem tértek ki: honnan tudhattak az utasok a légitársaság döntéséről, hogy az bizonyos járatokat nem indít el.

Az is kérdéseket vet fel, hogy a visszaéléseket felfedezve egy társaság miért nem a visszaélőkkel szemben lép fel, és miért minden fogyasztóját bünteti.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.