Közúti dugók az ellenőrzőpontok miatt • További szigorítások várhatók • Netanjahu tanácsadói megszegték a karantént

Több tucat ellenőrzőpontot telepített a rendőrség a főutak mentén. A szúrópróbaszerű ellenőrzések folytán nagy dugók alakultak ki. A Tel-Aviv központja felé vezető utakon tapasztalható nagy torlódásokat követően megnyitották az úgynevezett “lélegző ellenőrző pontokat” az Ayalonon, és az Aluf Sadeh-én is.


A közszolgálati rádióban hétfő délelőtt megszólaló orvos-szakértők szerint a legfontosabb kérdés a zárt helyeken történő gyülekezések megszüntetése. A Siba kórház igazgatónője szerint újra kéne gondolni a zsinagógáknak adott bonyolult engedély-rendszert, amely továbbra is lehetővé teszi a zárt helyen történő imádkozást: szerinte jom kippur és a nagy ünnepek idejére le kellene zárni utcákat, és csakis a szabad levegőn szabadna engedélyezni a szertartásokat, mert a legnagyobb gondot a zárt helyen történő gyülekezés jelenti.

A koronabizottság kedden ül össze, és várhatóan további korlátozásokról fog dönteni.


Vasárnap este Netanjahu két személyes tanácsadóját provokáció forgatására küldték a Balfour utcai tüntetésre, egyikük (Topaz Luk) részt vett a washingtoni delegációban, és ezért megszegte a rövidített, öt napos karantént, amiért fel is jelentették a rendőrségen. A másikuknak (Ofer Golan) a járványügyi rendelkezések értelmében tegnap estétől két hetes karanténba kell mennie, mert Topaz Lukkal volt.

- Hirdetés -

Egy további tanácsadót, Reuven Azart is karantén kötelezettség megszegésével vádolnak, mivel őt egy közértben látták vásárolni az ünnep előestéjén, pedig a washingtoni delegáció tagjaként csak ma telik le a hatósági karanténra kötelező ideje.


Roni Gamzu professzor tegnap esti, a Tizenkettes televíziós csatornán adott interjújában pesszimizmusának adott hangot annak kapcsán, hogy szerinte hamarosan elérjük a nyolcszáz körüli súlyosként meghatározott esetszámot. Minden nap százzal több az ilyen állapotba kerülő betegek száma, melyből húszan meghalnak. Teljes cikkVéget ért a 107. Tour de France kerékpárverseny, amely idén azért volt különleges számunkra, mert most először izraeli csapat is teljesítette a 21 etapot. Az ISRAEL START-UP NATION a nagy múltú csapatok között újoncként a 22 közül a 19. helyen végzett, de az utolsó szakasz még hozott meglepetést. Teljes cikk

- Hirdetés -