Egy német ember hóhérként szolgálna Izraelben

1960. június 2.

Egy német ember hóhérként szolgálna Izraelben
Egy németországi lakos azzal kapcsolatos szándékáról tájékoztatta az izraeli bíróságok igazgatóságát, hogy hóhérként tevékenykedne Izraelben. Levelében azt írja, hogy hallotta, hogy nincs hóhér Izraelben, és annak bizonyítására, hogy képes ilyen szerepet betölteni, csatolt egy róla készült képet. A bíróságok igazgatása udvarias választ készül küldeni az ajánlattevőnek.

1996. május 30.

Netanjahu arra szólított, hogy várjuk meg a végleges eredményeket.

1948. június 4.

Légiposta érkezett az Egyesült Államokból
Izrael Állam megalapítása óta tegnap először érkeztek levelek légipostán New York-ból Tel-Avivba (Csehszlovákián keresztül). A borítékon az áll (angolul), hogy „Első repülőjárat Izraelbe”.

1935. június 3.

Lányokra van szükség ingyenes minták átadására az otthonokban.
6-7 órától lehet jelentkezni a Melchett utca 31 alatt.

1952. június 2.

Gyalog jár a miniszterelnök
Járókelők arra lettek figyelmesek, hogy D. Ben-Gurion miniszterelnök úr a nagy hőségben gyalog halad otthonából az irodája felé, miközben a katonai rendőrség mindig őt kísérő emberei is gyalog mennek vele.
Kiderült, hogy a kormány üzemanyag-csökkentéssel kapcsolatos döntése óta Ben-Gurion úr gyalog jár, és a lehető legkevesebbet használja az autóját a városi közlekedésre.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz