Feloldották a melegektől származó véradás elfogadásának tilalmát

Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy feloldják a melegek véradásának befogadására vonatkozó tilalmat. A változás

októberben lép életbe.

Izraelben eddig tilos volt vért venni olyan férfiaktól, akik a véradást megelőzően más férfiakkal szexuálisan érintkeztek, még akkor is, ha állandó partnerről volt szó. A véradási kérdőíven megjelenő új megfogalmazás a “nagy kockázatú – új vagy több partnerrel folytatott nemi kapcsolatra” vonatkozik, szexuális irányultságtól és nemtől függetlenül, és három hónapra korlátozza a tilalmat.

Horowitz közölte, hogy “nincs különbség vér és vér között, a tilalom a régmúltból való sztereotípiák maradványa volt. Újabb történelmi lépést tettünk az LMBT emberek egyenlőségéért Izraelben, és ez nagy büszkeség számunkra.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.