Egy izraeli katona súlyosan megsebesült, három palesztin pedig meghalt egy Dzsenin közeli tűzharcban

A palesztin járműben talált puska – Fotó: Sabak

A súlyosan megsérült harcoson kívül hárman könnyebben megsérültek. A négy katonát a Rambam Kórházba szállították, a palesztinok autójában puskát és kézigránátokat találtak.

A hadsereg különleges terrorelhárító egységéhez (JAMAM) tartozó négy harcos megsebesült, egy súlyosan és három könnyebben, valamint három palesztin meghalt péntek éjszaka egy tűzharcban a Dzsenin melletti Araba falu közelében. Fegyvereket és gránátokat találtak járműveikben.

Fotó: Sabak

A biztonsági erők szerint ők hárman voltak felelősek a közelmúltban Tulkarem város környékén történt lövöldözésért, és további támadásokat terveztek. Az incidens a ramadan előtti éjszakán történt, amelynek első napja ma délelőtt kezdődik, közel egy héttel az után, hogy 11 izraeli vesztette életét három támadásban Beer Seván, Haderán és Bnei Brakban. Az izraeli  biztonsági erők aggodalmuknak adtak hangot a ramadan bőjti hónap előtti feszültség miatt, és a közelmúltbeli támadások nyomán erősítést rendeltek el Ciszjordániában, Jeruzsálemben és a zöld vonalon belül.

Csütörtökön két palesztin meghalt, egy izraeli katona pedig megsebesült egy katonai művelet során a dzsenini menekülttáborban. A két palesztin halotton kívül további 14-en megsérültek a lövöldözésben – közülük hárman súlyosan. A tevékenység, amelyen részt vett a Goláni, Duvdevan és a Határrendőrség titkos egysége, reggel kezdődött azzal a céllal, hogy körözött személyeket tartóztassanak le.

Az IDF tájékoztatása szerint a csütörtöki akcióban a fogvatartottak között öt palesztin volt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a bnei braki terrortámadásban vagy abban segítettek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.