Az EU elítélte a tel-avivi lövöldözést

Az Európai Unió elítéli a Tel-Avivban csütörtök este történt lövöldözést “és minden hasonló támadást” – közölte az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője pénteken.

Tel-Aviv belvárosának több helyszínén is tüzet nyitott egy 29 éves férfi, a lövöldözésnek legalább három halottja és tíz sebesültje van. A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok.

Az uniós szóvivő brüsszeli közleménye szerint az Európai Unió kiáll Izrael és népe mellett, továbbá részvétét fejezi ki mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket. Az Európai Unió továbbra is szilárdan elkötelezett a terrorizmus és minden erőszakos szélsőségesség megelőzése és az ellenük folyó küzdelem mellett – tette hozzá.

A csütörtök esti támadást követően Naftali Bennett izraeli miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kohavi vezérkari főnök részvételével. A Hamasz és több más palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.

Vasárnap rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek el az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.