Azt írja az újság…, avagy mi lesz a szépségkirálynőből, ha felnő?

Fotó: Chadasot 12

Azt írja az újság…, hogy Sziván Klein, a 2003-as év izraeli szépségkirálynője, divatmodell és televíziós műsorvezető új szakmát tanul. Döntése nem volt egyszerű, több évig tartott.

Néhány évvel ezelőtt Sziván első terhességének a 32 hetében kórházba került. Két hét múlva megszületett a fia, aki aztán hetekig a koraszülött osztályon maradt. Sziván úgy érezte, hogy kudarcot vallott mint anya. Szerencsére végül az újszülött egészségesen hagyhatta el a kórházat.

A COVID járvány idején sokat gondolkozott arról, hogy hogyan tovább. A kórházi élmények és a változás iránti vágy egy gyerekkori álmának a megvalósítására ösztönözte: kórházi ápolónő szeretne lenni. Nagy változás a korábbi karrierjéhez képest.

Jelenleg Sziván a második évét végzi az ápolónőképzőn. Utána egy kórház koraszülöttosztályán szeretne dolgozni. Közben azért még szerepel néhány újabb televíziós programban is.

Fotó: Chadasot 12

De hiszen nem kell ahhoz szépségkirálynőnek lenni, hogy egy ilyen személyes, sorsfordító döntést hozzunk. Sőt, még egy járványra vagy egy problémás szülésre se kell várni. Ha valami nem tetszik, nem jó, nem visz előre, akkor változtassunk MOST!

Végül egy kollegina, Dobó Ági magyar szépségkirálynő receptje:

a villámgyors paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 szeletelt fokhagyma,
  • 1 paradicsom konzerv és/vagy friss paradicsom
  • kevés friss bazsalikom
  • 50 gramm parmezán
  • só bors

Elkészítés:

Az olajon megkapatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi résztvevőt és jól megkeverjük.

Elkeverjük benne a főtt tésztát, és kész!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.