Egyszerre szült gyermeket egy izraeli ikerpár

Az izreali ikerpár, Jael Jisai és Avital Segel – Fotó: Saarei Zedek kórház

Ugyanazon a napon szülte meg negyedik gyermekét egy izraeli egypetéjű női ikerpár mindkét tagja.

A 31 éves ikrek egymást követően kerültek kórházba, egyikük a magzatvíz elfolyása, másikuk a szülési fájdalmak megindulása miatt. Mindkettejük gyermeke ugyanazon a napon, május 31-én jött világra – közölte csütörtökön a jeruzsálemi Saarei Zedek kórház.

Mindkét lánytestvérnek ez a negyedik gyermeke, mindegyiküknek van már két lánya és egy fia. A kedden világra jött gyermekek is fiúk. A nővéreket ugyanabban a kórházi szobában helyezték el, hogy együtt lehessenek. “Örülök, hogy a szülés különleges és izgalmas élményét megoszthattam egy jóbaráttal, aki egyben a testvérem is” – idézte a kórházi közlemény a testvérek egyikét, Jael Jisait.

A lánytestvéreknek már a harmadik gyermeke is egymáshoz nagyon közeli időpontban, mindössze hat hét különbséggel született.

Érdekesség, hogy a Saarei Zedek kórházban már 1997-ben is feljegyeztek egy, a mostanihoz hasonló esetet, amikor szintén egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon adott életet gyermekének.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.