Víznyelő nyílt egy magánház medencéjében, egy férfi meghalt

A víznyelő a medence alján – Fotó: Izraeli Mentők

Holtan találtak egy férfit abban a víznyelőben, ami egy családi ház medencéjében nyílt meg váratlanul. Először azt hitték, hogy valamiféle csapatépítő játék kezdődött.

A földbe süllyesztett medence alján minden előzetes jel nélkül egyszer csak egy több méteres víznyelő nyílt meg Carmei Joszefben, Rechovot közelében. A mély szakadék másodpercek alatt elnyelte a tágas medencéből az összes vizet.

Az eset egy magáncég alkalmazottainak tartott medencés partin történt. A beszámolók szerint több tucatnyian voltak a helyszínen, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Egy szemtanú elmondta, hogy a tragédia másodpercek alatt következett be. „A vízszint hirtelen apadni kezdett, és egy lyuk nyílt, ami örvényt hozott létre, és két embert magával sodort.”

Egyikük, egy 34 éves férfi kisebb sérülésekkel megúszta, miután kimászott az üregből. A másik, 30 év körüli eltűntet négy órán át keresték a speciális mentők, de már csak a holttestét tudták a felszínre hozni. A kutatást nehezítette, hogy a medence környéke is omlásveszélyes lett, ezért a mentőegységeknek egy tartószerkezetet kellett építeni, mielőtt több méteres mélységben megtalálták volna az eltűnt férfit. A tűzoltók elit egységét kutyák segítették.

- Hirdetés -

A vízimentő beszámolója szerint: “A vizet másodpercek alatt beszippantotta a gödör. Furcsa hullámok keletkeztek, mintha valaki kihúzott volna egy dugót.”

Amikor a víznyelő megnyílt, a férfi kiabált a kollégáinak, hogy jöjjenek ki a medencéből, de azok először azt hitték, hogy ez valamiféle csapatépítő játék. A balesetnek további áldozatai is lehettek volna, de az omlás pillanatában csak hatan voltak a medencében.

A vizsgálat során kiderült, hogy a tulajdonosok engedély nélkül építették a medencét egy olyan területre, melyről lehetett tudni, hogy vannak vele gondok. A rendőrség a villa két tulajdonosát, egy hatvanas párt vett őrizetbe, gondatlansággal gyanúsítják őket.

Az áldozat: Klil Kimchi

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.