Fénypont a Negevben: egy űrhajós naperőművet fényképezett az űrből

Az olasz Samantha Cristoforetti ezt írta Twitter-fiókjában: „Egy ragyogó pont a Negevben… olyan szokatlan ember alkotta fényeket látni. Ez a világ egyik legmagasabb napenergia-tornya.”

Zöld fénypont: a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó olasz Samantha Cristoforetti űrhajós tegnap (csütörtökön) tett közzé egy fotót Izraelről és a Sínai-félszigetről. A tweethez csatolt feliratban a veterán űrhajós az ashalimi naperőműre utalt, amelynek a tornyából ragyogó erős fény – mint kiderült – az űrből is látható.

Cristoforetti így írt a képekről, amelyeket a Föld felett körülbelül 400 km-es magasságból készített: „Érdekes látvány! Egy fényes folt a Negevben… olyan szokatlan ember alkotta fényeket látni az űrállomáson napközben! Ez egy napenergiát koncentráló állomás, amely a megújuló energia Napból történő fogadásának egyik technológiája. A világ egyik legmagasabb napenergia-tornyával!”

Az olasz űrhajós az ashalimi „naptornyot” dokumentálta, ami 240 méter magasra emelkedik az ashalimi naperőműben. Az állomás területe körülbelül három négyzetkilométer, és több mint 50 ezer tükröt foglal magában, amelyek felülete egyenként meghaladja a 20 négyzetmétert.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet