LMBTQ-ellenes politikus lesz az izraeli miniszterelnöki hivatal miniszterhelyettese

Avi Maoz Benjamin Netanjahuval – Fotó: Likud párt

Izraelben a miniszterelnöki hivatal miniszterhelyettese lesz Benjamin Netanjahu új kormányában Avi Maoz, az LMBTQ-közösség érdekérvényesítése ellen fellépő Noam nevű párt elnöke a vasárnap létrejött koalíciós megállapodás szerint – jelentette Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet.

A Noam párttal megszületett koalíciós megállapodás kimondja, hogy a miniszterelnöki hivatalban új, a zsidó nemzeti identitásért felelős hatóságot hoznak létre, amelynek élén Maoz áll majd.

Maoz lesz a felelős a volt Szovjetunió országaiból történő bevándorlásért, az oktatásért és az Izraelben működő külföldi civil szervezetekért.

Várható kinevezésére éles választ adtak politikai ellenfelei. Jair Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke őrültségnek nevezte Maoz miniszterhelyettesi kinevezését. Beni Ganz védelmi miniszter egyenesen rasszistának nevezte a Noamot, Merav Michaeli, a Munkapárt vezetője pedig azt mondta, hogy kinevezése sötét időszakot nyit meg.

Avi Maoz korábban a nemzet elleni fenyegetésnek nevezte az LMBTQ-közösséget. A család szerinte mindig egy anyából és egy apából áll, a homoszexuálisokat pedig átnevelő terápiának kell alávetni. Ellenzi a nők katonai szolgálatát, mert a zsidó nők szerepe szerinte a gyermekvállalás és nevelés, a család fenntartása.

“Az ellen dolgozunk, amiről úgy gondoljuk, hogy fenyegetést jelent a társadalomra és Izrael népére. Ezért harcolni fogok az alternatív családok napirenden tartása ellen” – mondta Maoz egy interjúban.

“A nők sokféleképpen járulhatnak hozzá a társadalomhoz, de a legjelentősebb hozzájárulásuk a nemzethez a házasság, és Isten segítségével a családalapítás” – tette hozzá.

Maoz bejelentette, hogy a reformjudaizmus ellen fog dolgozni Izrael zsidó identitásának megőrzése érdekében, és hogy szerinte a visszatérés törvényét arra használták, hogy nem zsidókat engedjenek be az országba.

A visszatérési törvény alapján jelenleg egy zsidó nagyszülő bizonyítása esetén bárki izraeli állampolgárrá válhat, noha a halacha, a zsidó vallási jog szerint a számít zsidónak, akinek az anyja zsidó.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.