A Bayern München izraeli kapussal erősít

A világ egyik legnagyobb és legrangosabb klubjába érkezik. Daniel Peretz – Fotó: Asi Kiefer / Izraeli Labdarúgó Szövetség

Kirjat Salomtól az Allianz Arénáig: Az olasz sportújságíró, Fabrizio Romano beszámolója szerint a 23 éves izraeli kapus a hétvégén ötéves szerződéssel csatlakozik a világ egyik legsikeresebb és legrangosabb csapatához.

A Bayern München az izraeli Maccabi Tel-Aviv kapusát, Daniel Peretzet választotta, hogy erősítse csapatát a Bundesligában. A két klub már mindenben megegyezett az átigazolással kapcsolatban. Az átigazolás összege ötmillió euró, és a játékos egy hosszú távú szerződést kötött a Bayern München csapatával, amely 2028-ig érvényes.

Csütörtökön a német Bildben arról számolt be, hogy a Bayern rájött, hogy jelenleg nem tud világklasszis kapust hozni, és úgy döntött, hogy egy alacsonyabb rangú, jövőbeli potenciállal rendelkező kapust keres. A „Bild” szerint a „gyakran” említett nevek között szerepelt Peretz neve is. “Nagyon lenyűgöző volt a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán nyújtott kiváló teljesítménye.” Később a Sky Italia újságírója arról számolt be, hogy a Bayern már megkereste a Maccabi Tel-Avivot a kapussal kapcsolatban, és 4,5 millió eurós ajánlatot tett. Az izraeli klub várhatóan ötmillió eurót kap érte, a további egymillió euró körül mozgó bónuszokon kívül. A ONE azt állítja, hogy a kezdeti átutalási összeg hatmillió euró lesz. Németországi hírek szerint a Bayern München pénteken orvosi vizsgálatokat írt ki az izraeli kapusnak.

A német útlevéllel is rendelkező Peretz az előző idényben is jó képességeket mutatott a Maccabi Tel-Aviv kapujában, 20 meccsen tartotta tőle távol a labdát. A 23 éves kapus, aki a tizenegyesek megállításában jeleskedett a fiatal csapat soraiban – mind az Eb-feljutási rájátszásban Írország elleni párharcban, mind a Németország elleni nyitómérkőzésen, amelyen két tizenegyest állított meg, és a Grúzia elleni negyeddöntőben rúgott tizenegyeseknél – jelentős szerepe volt a 21 éven aluliak Európa-bajnokság elődöntőjébe való kvalifikációban és a 2024-es párizsi olimpiai játékokra való belépő megszerzésében.

Mivel Peretz még csütörtökön a Maccabi Tel-Aviv együttesével részt vesz az UEFA Európa Konferencia Liga mérkőzésén, így csak a hét végén utazik Münchenbe, hogy csatlakozzon új csapatához.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.