Ismét rakétákkal támadták Izraelt Libanonból és a Gázai övezetből

Legkevesebb tizenöt rakétával támadták Izrael északi határvidékét kedden Libanonból, a Hamasz palesztin iszlamista szervezet fegyveresei pedig a Gázai övezetből indítottak el több sorozatot Izrael déli és középső részébe – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

A Libanonból érkező támadássorozat után az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.

“Az izraeli hadsereg mindenütt felkészült minden forgatókönyvekre, és továbbra is megvédi Izrael állam lakosait” – hangsúlyozta a szóvivő.

Andrea Tenenti, a Dél-Libanonban állomásozó ENSZ-békefenntartó erő (UNIFIL) szóvivője az al-Arabi al-Dzsadid című arab újságnak nyilatkozva azt mondta: a misszió 17 évi szolgálata veszhet kárba a mostani konfliktusban.

Az izraeli hadsereg közzétette kedden további harminckét olyan katona nevét, aki az elmúlt napokban esett el harcban, köztük annak a kettőét, aki hétfőn halt meg a libanoni határon át behatoló iszlamista fegyveresekkel vívott összecsapásban.

A Hamasz fegyveresei által a Gázai övezetből elindított egyik rakéta az Izrael által megszállt, zömmel palesztinok lakta Ciszjordániában csapódott be, és egy palesztin halálát okozta – közölték a palesztin mentők.

A polgári védelem utasításai alapján nem lesz tanítás Izraelben a következő napokban. Az ország déli, Gázai övezethez közeli részein, valamint az északi határnál lévő térségeiben csak azokon a munkahelyeken dolgozhatnak az emberek, ahol van megfelelő óvóhely, de ott is érvényes az a szabály, hogy a dolgozók nagy számban nem gyűlhetnek össze egy helyen.

Borítókép: Izraeli támadás Libanonban, ma – Fotó: Gil Eliyahu

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.