A Hamasz ismét bemutatott egy túszvideót

Hersh Goldberg-Polin, a Hamasz által közzétett videóból

A Hamasz palesztin iszlamista terrorszervezet szerdán ismét bemutatott egy videófelvételt az egyik túszról, akit tavaly október 7-én rabolt el Izrael elleni támadása során.

A videofelvételen az október 7-én a palesztin Gázai övezet közelében megrendezett transzpartiról sebesülten elhurcolt 23 éves Hersh Goldberg-Polin látható. Az áldozat amerikai-izraeli kettős állampolgár, hétéves kora óta élt Izraelben családjával.

“Százharminchárom izraeli elrabolt van a Hamasz fogságában több mint 200 napja. Hersh kiáltása az összes túsz kiáltása – elfogyott az idejük!” – közölte az elraboltak családtagjainak szervezete a videó megjelenése után. “Izraelnek nincs több vesztegetni való ideje; a túszoknak kell az első helyen állniuk, nélkülük –Izrael nem éled újjá és győzni sem fog” – tették hozzá közleményükben. “Mindannyiukat haza kell hozni – az élőket a rehabilitációra, a meggyilkoltakat a méltó temetésre” – hangsúlyozták.

Goldberg-Polint a Reim kibuc melletti zenei fesztiválon ejtették foglyul, miután a Hamasz utasítására több ezren áttörtek Izrael és a Gázai övezet határán, és az izraeli határ menti településeken, valamint a környék rendezvényein megöltek mintegy ezerkétszáz embert, sokakat bántalmaztak, továbbá kétszázötvenhárom túszt, többségükben civileket az övezetbe hurcoltak.

Elrablása óta ez volt az első életjel Hersh Goldberg-Polinról, akinek a kezét a videó tanúsága szerint amputálták, miután a terrortámadásban megsebesítették. Édesanyját, Rachel Goldberg-Polint a múlt héten beválasztották a Time magazin 100 befolyásos embert tartalmazó 2024-es listájára annak a harcnak köszönhetően, amelyet a Gázában fogva tartott izraeli foglyok kiszabadításáért folytat.

Hirs a terrortámadás előtt:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.