A Hamasz elengedett két újabb női túszt

A Hamasz elengedett két újabb női túszt

A Gázai övezetet uraló Hamasz iszlamista terrorszervezet bejelentette két újabb női túsz szabadon engedését hétfő este – közölte az izraeli média.

A Hamasz bejelentette, hogy Katar és Egyiptom közvetítésével “humanitárius okokból” két további elrabolt személyt bocsátott szabadon. A bejelentést Izraelben hivatalosan megerősítették.

A Hamasz fogságából szabadult két elrabolt a 85 éves Yocheved Lifshitz és a 79 éves Nurit Koper. Őket férjükkel, Oded Lifshitzzel (83 éves) és Amiram Koperrel (80) rabolták el a Nir Oz kibucból. Az idős asszonyok az izraeli közszolgálati televízió értesülése szerint holokauszt-túlélők, és állandóan gyógyszerek szedésére szorulnak, amelyekhez elrablásuk óta nem jutottak hozzá.

Az izraeli hatóságok hétfőig kétszázhuszonkét családot értesítettek arról, hogy a Hamasz október 7-én végrehajtott terrortámadása során a Gázai övezetbe hurcolta szeretteiket.

Főkép: A két szabadult túsz: Nurit Cooper (b) és Yocheved Lifshitz 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.