Vaskardok: Alagút a gyerekágy alatt

Avi/ujkelet.live

Vaskardok-72. nap: Délelőtt újraindultak a gázai rakétatámadások a határ melletti többnyire kiürített izraeli közösségek ellen, sérülés nem történt.

A rendőrség szerint egy férfi, aki súlyosan megsérült tegnap egy robbanásban Askelonban, megérintette egy szétlőtt rakéta darabját, és ez okozta a robbanást.

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy soha ne érintse meg, ne vegye fel vagy mozdítsa el rakéta vagy azonosítatlan tárgy bármely darabját, amelyet megtalált, mivel azok robbanóanyagot tartalmazhatnak.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők közölte, hogy az elmúlt nap folyamán mintegy 200 Hamászhoz tartozó célpontra mért csapást a Gázai övezetben.

Az ejtőernyős dandár rajtaütést tartott Hamász által használt lakásokban a gázavárosi Sedzsaijjában, és lőfegyvereket, robbanószerkezeteket és egyéb katonai felszereléseket talált. Szintén a környéken a csapatok egy 15 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amelyet később egy légicsapással megsemmisítettek.

Gáza déli részén a csapatok légicsapást irányítottak a Hamász egyik fegyverraktárára, mely egy terrorista otthonában volt. A hadsereg szerint a raktárt környékbeli terroristák felfegyverkezésre használták.

A kommandós dandár hét fegyveres Hamász-operatívot azonosított Khan Junesz térségében, és légicsapásokat irányított rájuk.

Eközben a 646. dandár rajtaütést hajtott végre egy UNRWA iskola közelében lévő épületben, ahol rakéták gyártásához használt gépeket találtak. Továbbá három alagútbejáratot találtak az iskola területén.

Alagút a bölcső alatt: A Nahal Gyalogdandár 931. zászlóaljának katonái egy Hamász alagutat tártak fel egy gyerekágy alatt az észak-gázai Dzsabalijában lévő házban.

A hadsereg szerint a földalatti átjáró „stratégiai” támadóalagút. Később a harci mérnökök megsemmisítették.

Videó: Gázaiak megtámadják a Rafah átkelőn az övezetbe bejutó humanitárius segélyszállító teherautókat.

Északi front: A rakétatámadásokra válaszul az izraeli hadsereg vasárnap támadást hajtott végre a Hezbollah terrorszervezet posztjai ellen Dél-Libanonban.

Korábban rakétákat és páncéltörő rakétákat lőttek ki Libanonból Arab al-Aramse és Szasza közösségekre, utóbbiban károkat okozva. A tüzérség válaszul célba vette a területet ahonnan a támadásokat végrehajtották.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonági erők az éjszaka terrorelhárító műveleteket hajtottak végre a talkaremi Nir Samsz menekülttáborban (Palesztin Hatóság területe). Az akció során izraeli katonáknak szánt bombákat lokalizáltak és semmsítettek meg az utak mellett és alatt. Továbbá bombát találtak egy klinikán is, ahol keresett terroristák rejtőztek.

Az erők letartóztattak négy keresett palesztint és lefoglaltak két fegyvert.

A művelet során terroristák tüzet nyitottak az erőkre valamint robbanóeszközökkel és Molotov-koktéllal dobálták őket. A csapatok dróncsapást irányítottak a terroristákra, megölve legalább négyet közülük.

The post Vaskardok: Alagút a gyerekágy alatt first appeared on Új Kelet online.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.