A Hezbollah azt állítja, hogy egy drónnal lefényképezték Haifa kikötőjét, és hogy a drón visszatért Libanonba anélkül, hogy lelőtték volna – Hírszüret

2024. június 18., kedd, a háború 256. napja
A keddi frissítések véget értek.
Szerdai hírösszefoglaló >>

22:43
Segélyszervezetek a Gázai övezetben: az USA által Gáza partjainál létrehozott móló várhatóan a tervezettnél korábban befejezi működését

A Gázai övezetben működő segélyszervezetek azt mondták, hogy az USA által Gáza partjainál létrehozott móló kudarcot vallott, és valószínűleg hetekkel a vártnál korábban befejezi működését. Kezdetben az amerikai kormányzat azt jósolta, hogy működése még néhány hónapig lehetséges lesz, amíg az időjárás nem teszi lehetetlenné, de az amerikai hadsereg illetékesei figyelmeztették a segélyszervezeteket, hogy a projekt már a következő hónapban véget érhet.

A móló, amelynek építése körülbelül egy hónapja fejeződött be, mindössze tíz napig volt használatban. A fennmaradó időben javítás alatt állt, miután megsérült, szándékosan leválasztották, vagy működését a biztonsági helyzet miatt felfüggesztették. Az amerikai hadsereg illetékesei elmondták, hogy a móló, amely körülbelül 230 millió dollárba került, és célja a humanitárius segélyek bejutásának felgyorsítása volt az övezetbe, “még a neki kitűzött szerény célokat sem teljesítette”. Az Egyesült Államok illetékesei azt remélik, hogy a móló közelgő lebontásáról szóló figyelmeztetések nyomást gyakorolnak Izraelre, hogy több szárazföldi útvonalat nyisson meg a humanitárius segélyek bejuttatására. (New York Times)

22:03
A légvédelmi riasztásokat észak-galileai területeken aktiválták

21:49
“Az IDF az észak-galileai körzetben végzett rakétatámadásokról: Tíz lövedéket azonosítottak, amelyek nyílt területeken csapódtak be”

21:35
A Fehér Ház a miniszterelnök fegyverszállítmányokkal kapcsolatos bejelentéséről: Nem tudjuk, miről beszél

A Fehér Ház szóvivője, Karine Jean-Pierre válaszolt Benjamin Netanjahu miniszterelnök kijelentéseire az Amerikai Egyesült Államokból érkező fegyveres szállítmányok késésével kapcsolatban. Jean-Pierre szerint “őszintén szólva nem tudjuk, miről beszél”.

21:26
Légiriadó volt Kirjat Smonában

21:02
Galant: A politikai és biztonsági hatóságoknak nyomozást kell folytatniuk az október 7-i kudarc miatt

A védelmi miniszter, Joav Galant, ma este kijelentette, hogy a politikai és biztonsági hatóságoknak nyomozást kell indítaniuk az október 7-i kudarc miatt. Galant, aki a hírszerző közösség elesettjeinek éves megemlékezési rendezvényén beszélt, hangsúlyozta, hogy ezek a szervezetek felelősek a “mélyreható és alapos vizsgálat lefolytatásáért annak érdekében, hogy megértsük, hogyan volt lehetséges az elmúlt évtized során, hogy az ellenség védelmi és támadó képességei olyan szintre fejlődhessenek, amelyek elvezettek a hírszerzési és operatív kudarcokig.”

20:36
Ezrek tüntetnek a kormány ellen Jeruzsálemben

Tüntetés a kormány ellen Jeruzsálemben, ma este – Fotó: Olivier Fitoussi

Többezres tömeg tüntet a kormány ellen este Jeruzsálemben, a Knesszet közelében. A demonstráció résztvevői között szólalt fel a volt védelmi miniszter, Mose Jaalon is, aki élesen bírálta a miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut, és azt mondta, hogy ő a “felelős a történelmi mértékű biztonsági kudarcért az országban”. Jaalon közvetlenül a miniszterelnökhöz fordulva úgy fogalmazott: “Ha az egyéni túlélésed nem lett volna a legfontosabb prioritásod, akkor az elsődleges prioritásnak az kellett volna lennie, hogy az összes foglyot szabadon engedd a konfliktus kezdetén, még mielőtt katonai műveleteket hajtottunk volna végre. A cserbenhagyásuk bűn és erkölcsi folt, amit nem lehet eltüntetni.”

20:32
Izraeli Hadsereg: Pilóta nélküli légi járműveket lőttünk le Naharia partjainál

20:12
Izraeli Hadsereg: A légierő támadást hajtott végre a Hezbollah légi egységeinek bázisai ellen Libanonban

A légierő támadást hajtott végre a Hezbollah légi egységeinek bázisai ellen Libanonban. A hadsereg közleménye szerint ezek a bázisok felelősek pilóta nélküli légi járművek kilövéséért, és eddig tucatnyi felderítő és robbanószerkezetet küldtek Izrael felé.

19:33
Légvédelmi riasztások lettek aktiválva Észak-Galilea területén

19:17
Légvédelmi riasztások lettek aktiválva Kirjat Smona és más északi települések körzetében

Blinken: Elképzelhető, hogy Izrael és a Hezbollah közötti háború felé halad a helyzet

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a libanoni határon zajló összecsapásokra utalva azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a helyzet Izrael és a Hezbollah közötti háború felé halad. “Nem hiszem, hogy bármelyik fél háborút vagy a konfliktus eszkalációját szeretné, de mindig fennáll a hibázás lehetősége” – mondta.

18:51
Blinken: Továbbra is vizsgáljuk az egyik fegyverszállítmányt Izrael számára, a többi szállítmány rendben zajlik

Antony Blinken amerikai külügyminiszter az Egyesült Államok által Izraelnek küldött fegyverszállítmányokra utalva azt mondta, hogy az egyik szállítmányt még mindig vizsgálják a kormányzat Izrael viselkedésével kapcsolatos aggályai miatt. Hozzátette, hogy a többi fegyverszállítás rendben zajlik. Blinken szerint – aki a Benjamin Netanjahu miniszterelnök által közzétett videóra reagált, amelyben az amerikai kormányt a szállítmány késleltetése miatt bírálta – a szállítmány tonnás bombákat tartalmaz. A miniszter hozzátette, hogy a kormányzat aggódik azok használata miatt sűrűn lakott területeken, például Rafiachban (Rafah).

Blinken továbbá elmondta, hogy az Egyesült Államok még mindig próbál közvetíteni Izrael és a Hamasz között a túszügylet elérése érdekében, de a tárgyalások eddigi kudarcáért a Hamaszt okolta.

17:38
Több tucatnyian tüntetnek az Altalena elesetteiről megemlékező ceremónia előtt, amelyen a miniszterelnök is részt vesz; Netanjahu: hangos kisebbség, amely nem képviseli a népet

Netanjahu az Altalena megemlékezésen Tel-Avivban, ma – Fotó: Saul Golan

Több tucatnyian tüntetnek a tel-avivi Nachalat Jicchak (Nahalat Yitzhak) temető közelében, miközben zajlik az Altalena elesetteiről szóló megemlékezés, amelyen Benjamin Netanjahu miniszterelnök is részt vesz. A tüntetők időszakosan lezárják a Salom utat nyugat felé, egy tüntetőt letartóztattak.

Netanjahu a ceremónián mondott beszédében reagált a tüntetésre, és azt mondta: „Testvérháború soha nem lesz – ez egy visszhangzó üzenet, amely generációkon átível. Remélem, hogy ez az üzenet áthalad azon a füvön is, amely most elválaszt bennünket a kint tüntetőktől. A fenyegetés nem belülről jön, hanem kívülről, és egy második Altalenát kíván – egy mély és pusztító szakadást, amely szétzilálná az egységet és pusztulást hozna ránk.” A miniszterelnök hozzátette: „Nem lesz testvérháború. Sajnos van egy hangos, néha erőszakos kisebbség, amely szervezett és elképzelhetetlen mennyiségű pénzzel támogatott, de nem képviseli a népet. A nép többsége a harcosaink mögött áll, akik győzelmet akarnak elérni ellenségeink felett.”

Beni Ganz, a Nemzeti Tábor elnöke a miniszterelnök szavaira reagálva azt mondta: „A kormány elleni tüntetés nem a katonák ellen irányul. A tüntetők abszolút többsége a harcosaink mögött áll, ahogyan az izraeli társadalom nagy része is. Ellentétben másokkal, akiket felmentesz az ország nehéz helyzetében való szolgálat alól, sok tüntető maga is harcos.”

17:05
Netanjahu egy angol nyelvű üzenetben: “Azt mondtam Blinkennek, hogy elképzelhetetlen, hogy megakadályozzák a fegyverszállításokat, remélem, hogy ezt kezelték”

Benjamin Netanjahu miniszterelnök egy videót tett közzé, amelyben angolul azt mondta, hogy találkozója során az amerikai külügyminiszterrel, Antony Blinkennel panaszkodott az Amerikai Egyesült Államoknak Izraelbe irányuló fegyverszállítmányok megakadályozása miatt. “Elmondtam, hogy elképzelhetetlen, hogy az utóbbi hónapokban a kormány megakadályozta a fegyverek és lőszer Izraelbe való szállítását” – mondta Netanjahu a videóban. “Blinken biztosított engem arról, hogy a kormány éjjel-nappal dolgozik az akadályok elhárítása érdekében. Őszintén remélem, hogy ez valóban így van” – tette hozzá. Netanjahu említette még, hogy “a második világháború alatt Churchill azt mondta az Egyesült Államoknak: ‘Adjatok nekünk eszközöket, és mi elvégezzük a munkát.’ Én azt mondom: ‘Adjatok nekünk eszközöket, és mi hamarabb befejezzük a munkát.'”

16:36
A telepesek felgyújtottak egy ingatlant a ciszjordániai Burin faluban, a hadsereg evakuálta őket; Vörös Félhold: Két palesztin megsérült

Egy 50 év körüli palesztin nő és férfi megsebesült a telepesek támadásában a Nablustól délre fekvő Kfar Burinben – közölte a Palesztin Vörös Félhold. A hadsereg szerint néhány telepes bement a faluba és felgyújtott egy autót, majd később a katonák evakuálták őket. A hadsereg egyik forrása szerint a telepesek kövekkel dobálták meg a lakosokat, akik válaszul kövekkel dobálták meg őket.

16:09
Jelentések Libanonból: Egy járművet légi támadás ért Türosz városának körzetében

Ma jelentették az országban, hogy egy járművet légi támadás ért El-Burghaliya faluban, Libanonban, Türosztól északra. A jelentések és az eseményről készült felvételek szerint a támadás idején egy ember tartózkodott a járműben.

15:58
A Hezbollah azt állítja, hogy egy drónnal lefényképezték Haifa kikötőjét, és hogy a drón visszatért Libanonba anélkül, hogy lelőtték volna

A Hezbollah légifelvételt tett közzé a Haifa kikötőjében található katonai bázisról, és azt állította, hogy a felvételt egy drón készítette, amely sikeresen visszatért Libanonba anélkül, hogy lelőtték volna. A Hezbollah által közzétett felvételen látható a kikötő katonai bázisa, amely a haditengerészet központi bázisa, ahol rendszeresen állomásoznak a videón látható rakétahajók. A Hezbollah azt állította, hogy a felvételen látható az a létesítmény is, amely a víz alatti küldetések egységének (YALTAM) szolgál, valamint a tengeralattjáró egység parancsnoki épülete.

A Hezbollah azt is állította, hogy lefényképezték a haifai vegyi üzemeket, a város repülőterét, légvédelmi bázisokat és egyéb biztonsági létesítményeket, beleértve a “Rafael cég katonai ipari komplexumát” is. A Hezbollah szerint a felvételek bizonyítják, hogy milyen nagy a célpontok adatbázisa, ami a birtokukban van.

15:20
IDF: 14 körözött férfit tartóztattak le tegnap éjjel Ciszjordániában

15:12
Légiriadó volt egy sor nyugat-galileai településen

IDF: Több gyanús légi célpontot megsemmisítettünk, valószínűleg elfogórakéták darabjai hullottak le.

14:06
Vaturi elnézést kér: ​​hallottam a szavaimat, és megdöbbentem

Nissim Vaturi (Likud) bocsánatot kért szavaiért, miszerint a tüntetők a Hamasz egyik karja: “Először is, ahogyan a szavak elhangzottak, én is hallottam őket, és megdöbbentem. Szerintem a dolgok nem helyénvalók, ahogyan hangzottak, egészen másra gondoltam, és ez jött ki. Sajnálom, és nem hiszem, hogy bárki is hasonlítana a Hamaszra vagy annak tevékenységére.”

13:30
Tűz ütött ki egy nyílt területen Metula térségében a Libanonból érkező lövések nyomán

Tűz Metula közelében, ma – Fotó: Gil Eliyahu

12:45
Eizenkot: Bárki, aki támogatja a kibúvótörvényt, a szégyen bélyegét fogja viselni, meg kell akadályoznunk, hogy a kormány gyengítse az IDF-et

Gadi Eizenkot képviselő a Kneszet külügyi és védelmi bizottságának ülésén a sorozási mentességről szóló törvényről azt mondta: “Bárki, aki támogatja a kibúvótörvényt, a szégyen bélyegét fogja viselni.” Azt mondta, hogy “ajánlom a törvény elvetését,” amelyet Benjamin Netanjahu miniszterelnök azért terjeszt elő, hogy mentesítse a haredieket (ultraortodoxokat) a katonai szolgálat alól, “és helyette egy olyan izraeli szolgálati törvény bevezetését, amely minden 18 évesre vonatkozik. A külügyi és védelmi bizottság vállán történelmi felelősség nyugszik, hogy megakadályozza az izraeli kormányt az IDF gyengítésében.”

12:19
Légiriadók voltak Nyugat-Galilea több településén ellenséges dróntámadás miatt

11:20
Egy francia bíróság hatályon kívül helyezte a tilalmat, és engedélyezte az izraeli védelmi cégek részvételét a párizsi fegyverkiállításon

Kiállítási csarnok a párizsi Villepinte-ban, az Eurosatory fegyverkiállításon tegnap – Fotó: Benoit Tessier / Reuters

Egy francia kereskedelmi bíróság elrendelte, hogy engedélyezzék az izraeli cégek részvételét a világ egyik legfontosabb fegyverkiállításán, amely Villepinte-ban, Párizs külvárosában kerül megrendezésre. Ezt követően a francia hatóságok korábban visszavonták 74 izraeli védelmi cég részvételét az Eurosatory kiállításon a rafahi hadművelet miatt.

A bíróság ideiglenes végzést adott ki az Izrael-Francia Kereskedelmi Kamara kérésére, és utasította a kiállítás szervezőit, hogy engedélyezzék az izraeli cégek standjainak működését. A kiállítást szervező testület fellebbezett a döntés ellen, és az ügy a fellebbviteli bíróság elé kerül, amely végleges döntést hoz az ügyben.

Az Eurosatory fegyverkiállítás tegnap nyílt meg, és június 21-ig tart. A francia védelmi minisztérium múlt hónapban közölte, hogy “már nem állnak fenn azok a feltételek, amelyek lehetővé tennék izraeli cégek részvételét a francia kiállításon, mivel Emmanuel Macron francia elnök az izraeli tevékenységek beszüntetését követeli Rafahban.”

11:08
Askelon polgármestere Rothmannak: “Ahelyett, hogy segítenétek a még mindig háborúban álló várost, hülye törvényekkel foglalkoztok?”

Askelon polgármestere, Tomer Glam ma reggel felháborodását fejezte ki a Kneszet jogi bizottsága elnökének, Simcha Rothmannak, a városi rabbik kinevezését a kormány hatáskörébe áthelyezni kívánó törvényjavaslat tárgyalásán. “Azt akarom mondani – szégyelljék magukat. Ahelyett, hogy arról tárgyalnának, hogyan segíthetnek Askelon városán, hogyan hozhatnak adókedvezményeket, és hogyan segíthetnék Askelont, mikor 30 emberem meghalt a városban, és egyedül kell helytállnom, maga meg egy óráig várakoztat engem, miközben egy még mindig háborúban álló várost kell vezetnem” – mondta Glam. “Szerintem maga sem hisz ebben a törvényben. Ebben az időszakban ilyen ostoba törvényhozással foglalkozni, ami a Kneszet feloszlatásához vezet. Egyetlen Kneszet-tag sem tett szívességet Askelonnak. Kénytelen vagyok fillérekből kihúzni az évet, és maga meg rabbikat finanszíroznak nekem. Nem értem magát.”

09:15
A felvételek szerint a nyomozók Jeruzsálemben ököllel fejbe vágtak egy tüntető nőt, és megtépázták a haját

Civil ruhába öltözött nyomozók tegnap este ököllel ütöttek és hajánál fogva megrángattak egy tüntető nőt a letartóztatása során Jeruzsálemben. Egy másik rendőrről rögzítették, hogy a padlóhoz vágott egy tüntetőt, annak ellenére, hogy nem tiltakozott. A demonstrálók három sérültről számoltak be a rendőrök tegnapi erőszakoskodásai nyomán, köztük egy önkéntes orvosnő, akit egy vízágyú sebesített meg a szemén, egy 60 éves tiltakozó, akit egy vízágyú – az előírásokat közvetlenül megsértve – közvetlen irányítással a falnak csapott, és műtétre lesz szüksége, valamint egy másik 70 éves tüntető, aki a letartóztatása során alkalmazott erőszak következtében megsérült a fején.

09:08
Vaturi: A kormány ellen tüntetők – a Hamasz egyik karja

Nissim Vaturi parlamenti képviselő (Likud) ma délelőtt a Kol Barama rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy a kormány ellen tüntetők a Hamasz egyik karja. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a tegnapi tüntetésről a miniszterelnök házánál Vaturi azt válaszolta: “Nézd, a Hamasznak több karja van, van egy fegyveres kar, ami az átkozott terroristáké, akik gyerekeket gyilkolnak, és van a tüntetések karja, ami valóban támogatja és segíti a Hamaszt.” Yaya Fink és a Darkenu szervezet feljelentést tett a rendőrségen Vaturi ellen a tüntetők elleni felbujtás miatt.

03:07
Washington Post: Magas rangú demokrata vezetők visszavonták az 50 F-15-ös Izraelnek történő eladása elleni tiltakozásukat

Az Egyesült Államok Demokrata Pártjának két képviselője visszavonta az Izraellel kötött, több mint 18 milliárd dollár értékű fegyverüzlet ellenzését, ezzel lehetővé téve annak előre vitelét – írta a Washington Post. A törvényhozók – Gregory Meeks képviselőházi tag és Ben Cardin szenátor – három magas rangú amerikai tisztviselő szerint a Biden-kormányzat és az Izrael-barát elemek által rájuk gyakorolt ​​óriási nyomás fényében hozták meg a döntést. Meeks és Cardin a Kongresszus azon négy tagja közül kettő, akiknek jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy fegyverüzletet köthessenek egy külföldi országgal, mivel Meeks a képviselőház külügyi bizottságának demokrata képviselője, Cardin pedig a szenátus külügyi bizottságának elnöke. Az ügylet a hírek szerint 50 darab F-15-ös repülőgép eladását tartalmazza, amelyek néhány éven belül megérkeznek Izraelbe.

02:07
Harris amerikai alelnök: A Hamasz csoportos nemi erőszakot követett el október 7-én. A fogságban való támadás bizonyítéka egyre több elrabolt szabadon bocsátásával szaporodni fog

Kamala Harris alelnök (jobbra) megöleli a szabadon engedett elraboltat, Amit Soussanát, ma – Fotó: Susan Walsh / AP

23:10
Biden libanoni küldötte: háború a Hezbollahhal olyan széles iráni támadáshoz vezethet, amelyet Izraelnek nehéz lesz visszavernie

Tüzek Libanonban egy izraeli támadás következtében, a múlt héten. Az amerikai kormányzat becslése szerint a Hezbollah a gázai háború végéig nem változtat álláspontján. – Fotó: Ramiz Dallah / AnadoluNo / Reuters

Amos Hochstein, a Biden-adminisztráció libanoni különmegbízottja egynapos izraeli látogatása után holnap érkezik Bejrútba, a Hezbollah elleni teljes körű háború megakadályozására irányuló amerikai erőfeszítések részeként Izraelben találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel , Yitzhak Herzog elnökkel, Yoav Galant védelmi miniszterrel, Yair Lapid ellenzéki vezetővel és Beni Ganz volt miniszterrel ezeken a találkozókon óva intett attól a lehetőségtől, hogy a Hezbollah elleni háború kiterjedt iráni támadáshoz vezetne Izrael ellen – amelyet a védelmi rendszerek nehezen fognak visszaverni, a Hezbollah libanoni kiterjedt tüzével egy időben.

22:46
Ezrek tüntetnek Netanjahu jeruzsálemi háza előtt; Vízágyúval oltották el az úton meggyújtott tüzet

Máglyát gyújtottak a tüntetők Netanjahu jeruzsálemi háza közelében, ma este – Fotó: Olivier Fitoussi

Ezrek tüntettek Benjamin Netanjahu miniszterelnök háza előtt a jeruzsálemi Gáza utcában a Kneszet téren tartott tüntetés után. A rendőrség letartóztatott legalább kilenc tüntetőt – kettőt erőszakkal–, és tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet, amelyet a tüntetők gyújtottak az úton.

Egy önkéntes orvosnő vízágyútól megsérült a szemén, mikor segítséget nyújtott az egyik sérült tüntetőnek.

21:08
Orvosi tisztviselők Gázában: Nyolcan meghaltak a hadsereg tűzében a teherautók áthaladására kijelölt úton a Gázai övezet keleti részén

Orvosi tisztviselők a Reuters hírügynökségnek elmondták, hogy nyolc palesztint halt meg a hadsereg tüzétől a teherautók áthaladására szolgáló úton. A jelentés szerint a lövések idején kereskedők és civilek várták a teherautók érkezését. (Reuters)

21:00
Körülbelül 10 óra elteltével sikerült megfékezni a tüzet Ilania mosáv közelében, Alsó-Galileában

Tűzvész Ilania közelében, ma – Fotó: Északi kerületi rendőrség

Körülbelül 10 óra elteltével sikerült megfékezni az alsó-galileai Ilania mosáv és Beit Keshet közötti erdőben keletkezett tüzet – jelentette be a Tűzoltóság. 30 csapat, tíz tűzoltó repülőgép, egy rendőrhelikopter, hat csapat a Zsidó Nemzeti Alaptól, valamint az IDF csapatai vettek részt az oltásban.

21:03
A Hezbollah csaknem 48 órája nem támadott, a hadsereg az áldozati ünnepnek és Biden követének látogatásának tulajdonítja a csendet

Csaknem 48 óra telt el anélkül, hogy Libanonból rakétákat és drónokat indítottak volna Izraelbe, ami a legcsendesebb két nap északon a háború kezdete óta. Izraelben az északi nyugalmat a muszlim világban ünnepelt áldozati ünnepnek, valamint Biden különleges megbízottjának, Amos Hochsteinnek a látogatásának tulajdonítják, aki az északi háború befejezését próbálja elérni.

Noha a Hezbollah láthatóan utasította a munkatársait, hogy ne indítsanak rakétákat és drónokat Izraelre, az IDF továbbra is támadja a szervezet libanoni célpontjait.

20:24
Sok ezren tiltakoznak a kormány ellen Jeruzsálemben: “A pusztító kormány elvesztette az emberek bizalmát”

A jeruzsálemi tüntetés, ma este – Fotó: Olivier Fitoussi

Különböző tiltakozó szervezetek tiltakozóinak ezrei vesznek részt a jeruzsálemi Kneszet előtt a kormány elleni tüntetésen. A főtüntetésre több helyről felvonulások és konvojok érkeztek, köztük az akadémia több száz aktivistája, akik Givat Ramban gyűlést tartottak az “elhallgatási törvény” ellen – amely lehetővé tenné az állam ellen felszólaló oktatók kirúgását és jogainak megsértését. A rendőrséget nagy erőkkel mozgósították, és rohamrendőröket és vízágyúkat helyeztek el a tüntetések feloszlatására.

Prof. Asher Cohen, a Héber Egyetem elnöke a Givat Ramban tartott nagygyűlésen azt mondta, hogy “az akadémia üldözéséről van szó, mert olyan hangok vannak benne, amelyek mindenféle véleményt kifejeznek. Ha ezt a törvényt – ne adj Isten – elfogadják, ez tovább súlyosbítja az izraeli egyetemek akadémiai bojkottját. Ez a törvény utálatos.” A Fegyvertestvérek mozgalom azt mondta, hogy “a pusztítás kormánya elvesztette az emberek bizalmát, és azon dolgozik, hogy olyan megvetett törvényt fogadjon el az ultraortodoxok szolgálatmegtagadására, amely összeroppantja a szolgáló társadalmat a teher alatt. A pusztítást ránk kényszerítették, a feltámadás a mi kezünkben van.”

A jeruzsálemi tüntetés, ma este – Fotó: Naama Greenbaum

19:47
Légiriadó volt Kerem Shalomban

IDF: Rakéta-meghajtású gránát kilövést észleltek, nem voltak áldozatok, kár sem keletkezett.

18:17
IDF: Megöltünk egy kulcsfontosságú emberét a Hezbollah dél-libanoni rakéta- és rakétaegységében

Az IDF bejelentette, hogy a Hezbollah „Nasszer” egységének rakéta- és rakétaegységének egyik kulcsembere meghalt a légierő csapásában a dél-libanoni Salaa térségében. A hadsereg közleménye szerint az aktivista, Muhammad Motzafa Ayoub részt vett rakéták kilövésében és terrorista összeesküvések tervezésében Izrael ellen. A hadsereg közleményében az is szerepel, hogy a dél-libanoni Mis al-Jabal térségében vadászgépek támadtak egy terrorista infrastruktúrát és a Hezbollah katonai épületét.

18:00
A hétfői hírek folytatása – 2024. június 17., hétfő.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.