Ketten meghaltak egy rakétatámadás következtében a Golán-fennsíkon; Hezbollah: ez válasz a szíriai támadásra – Hírszüret

A közvetlen találatot kapott jármű a Golán-fennsíkon, ma – Fotó: Északi Régió Tűzoltósága

2024. július 09., kedd, a háború 277. napja


00:00

Véget értek a keddi jelentések

Szerdai jelentések >>


23:58

A Golán-fennsík tanácselnöke két helyi lakos rakétatámadásban bekövetkezett haláláról: Nem engedjük, hogy a Golán biztonsági övezetté váljon

A tanács elnöke, Uri Kellner, a rakétatámadás után, amely két helyi lakos halálát okozta, kijelentette: “Amit már három hónapja figyelmeztettünk és beszéltünk róla, bekövetkezett. Életet vesztettünk a Golán közösségéből. Egy nehéz és összetett eseményen mentünk keresztül, amelyben két drága és szeretett lakosunkat meggyilkolták.” Kellner hozzátette: “Felszólítjuk az izraeli kormányt és a Cahalt, hogy védjék meg a Golán lakosait, állítsák meg a türelem politikáját, támadják meg ellenségeinket erővel és állítsák vissza az északi és a goláni lakosok biztonságát. Nem fogadjuk el azt a helyzetet, hogy polgáraink napi fenyegetés alatt éljenek. Azonnali és határozott fellépést követelünk, hogy elrettentsük az ellenséget, amely megpróbál ártani nekünk. Nem engedjük, hogy a Golán Izrael biztonsági övezetévé váljon.”


23:28

Cahal: Harci repülőgépek megtámadták a Hezbollah terrorinfrastruktúráját, ahonnan a rakétákat a Golánra lőtték


22:56

Cahal: Páncéltörő rakétát lőttek Libanonból Avivim település felé, és nyílt területen csapódott be, nem voltak áldozatok


22:23

Jelentés: Az amerikai mólót néhány napra újra felszerelik Gázában, majd végleg leszerelik

Az amerikai hadsereg által épített úszó mólót holnap újra felszerelik Gáza partjainál, majd a tervek szerint végleg leszerelik – közölte több amerikai forrás az AP hírügynökséggel. A források szerint az ideiglenes telepítés célja, hogy minden Cipruson összegyűjtött és a mólón lévő segélyt eljuttassanak Gáza partjaira. A kirakodás után a mólót ismét leszerelik.


22:03

Az amerikai nemzeti hírszerzés: Iráni szereplők aktivistáknak adták ki magukat a neten és tüntetéseket szorgalmaztak a gázai háború ellen

Az amerikai nemzeti hírszerzés nyilatkozatot adott ki, amelyben közölte, hogy az elmúlt hetekben azonosították az iráni kormányhoz kapcsolódó szereplőket, akik aktivistáknak adták ki magukat az interneten, tüntetéseket szorgalmaztak a gázai háború ellen, sőt pénzügyi támogatást is nyújtottak a tüntetőknek. Avril Haines, a nemzeti hírszerzés vezetője a közleményben kijelentette: “Irán egyre agresszívebbé válik a demokratikus intézményekbe vetett bizalom aláásására irányuló erőfeszítéseiben. Valószínűleg folytatják ezeket az erőfeszítéseket iráni befolyásolók segítségével, hogy céljaikat előmozdítsák.”


20:08

Orvosi források Gázában: legalább 29 halott és több tucat sebesült egy Han Junisz-i iskolakomplexum elleni támadásban

A Palesztin Vörös Félhold közölte, hogy tucatnyian haltak meg és sebesültek meg az izraeli hadsereg támadásában egy sátortáborban és iskolakomplexumban kelet-Han Junisznban. Orvosi források szerint legalább 29 ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek a támadásban.


19:38

Hezbollah: A Golán-fennsíkra irányuló támadás válasz Naszrallah volt testőrének szíriai meggyilkolására


19:29

MDA: Két halott egy jármű közvetlen találatától a Golánon

A közvetlen találatot kapott jármű a Golán-fennsíkon, ma – Fotó: Északi Régió Tűzoltósága

19:23

Több tucat rakétát lőttek a Golánra; tüzek törtek ki több helyen

A hadsereg szerint körülbelül 40 rakétát azonosítottak, amelyeket a legutóbbi sorozatban lőttek a Golánra. A Tűzoltóság közölte, hogy legalább nyolc helyen tűz ütött ki nyílt területeken.


18:59

További szirénák a Golán-fennsíkon


17:57

Sziréna szólalt meg Kela településen, a Golán-fennsíkon


16:57

Kati Shitrit Kneszet képviselő Kirjat Smona polgármesteréhez: A kormány adott pénzt, kezeld a dolgokat rendesen

Kati Shitrit (Likud) Kneszet-képviselő támadta Kirjat Smona polgármesterét, Avihay Shternt, és azt mondta: “Egyszerűen nem vezeted a várost. Caesareában tartózkodsz, nem tudod, mi történik ott.” A Kneszet Negev és Galilea Fejlesztési Bizottságának Kirjat Smonával foglalkozó ülésén, a háború árnyékában, Shitrit azt mondta Shternnek: “Azt mondani, hogy a kormány nem adott neki? A kormány adott. Elég pénzt kaptál, kezeld a dolgokat rendesen.” Válaszul Shtern azt mondta Shitritnek: “Szégyelld magad. Honnan tudod, mit kaptam? Mikor voltál Kirat Smonában? Mint Likud-tag, mondom neked, hogy szégyellned kellene magad.”


16:24

Jelentés: Naszrallah volt testőre meghalt egy izraeli dróntámadásban a Bejrút-Damaszkusz úton

Yasser Karnabash, a Hezbollah korábbi tagja meghalt egy izraeli dróntámadásban egy járművön a Bejrút-Damaszkusz úton, a szíriai hadsereg egyik bázisa közelében – jelentette a szaúdi Al-Arabiya csatorna. Karnabash az egyik testőre volt az szervezet főtitkárának, Haszan Naszrallahnak, és a személyek és fegyverek Szíriából a Hezbollah számára Libanonba történő átszállítását végző egységnél dolgozott.


16:12

Egészségügyi források Gázában: 44 ember halt meg reggel óta izraeli támadásokban, többségük az övezet központi részén

Egészségügyi források Gázában közölték, hogy reggel óta 44 ember halt meg izraeli támadásokban a régióban. Többségük a központi övezetben halt meg, és a Hamasz tájékoztatási minisztériuma szerint 17 ember halt meg az éjszakai támadásban a Nuszairat menekülttáborban. A Hamasz közleménye szerint az áldozatok közül 14 nő és gyermek.


15:40

Egészségügyi Minisztérium Ciszjordániában: 12 éves fiú halt meg a hadsereg lövéseitől Deir Abu Mashal faluban, Ramallahtól északra


15:24

Hamasz források: Izrael új irányítási mechanizmust próbál kényszeríteni a Rafah átkelőnél

A Hamasz forrásai szerint az Al-Mayadeen csatornának Izrael nem mutatott hajlandóságot a Philadelphi sávból való kivonulásra, és új irányítási mechanizmust próbál kényszeríteni a Rafah átkelőnél, határozottan elutasítva, hogy a Hamasz irányítsa azt. Ezzel egy időben a libanoni Al-Akhbar újság jelentette, hogy Izrael minden kivonulást vagy újratelepítést ahhoz a feltételhez köt, hogy teljes ellenőrzést gyakorol a terület felett és megőrzi katonai cselekvési képességét fegyvercsempészés esetén.


15:12

A védelmi miniszter irodája: Galant elfogadta a hadsereg ajánlását, hogy a jövő hónapban első alkalommal idézzenek be ultraortodoxokat


14:41

Cahal: Két drónt semmisítettünk meg, amelyek Libanonból Izrael felé tartottak


14:31

Jelentések Libanonból: Izraeli drón támadott a Bejrút-Damaszkusz úton


14:07

A Hezbollah közzétett képeket és videókat, amelyeket egy drón rögzített az ország északi részén lévő katonai létesítményekről

A Hezbollah szervezet közzétette egy drónja által készített felvételeket, amely állítólag behatolt Izrael légterébe, és amelyeken izraeli katonai bázisok és létesítmények láthatók az ország északi részén. A felvételeken többek között a Hermon hegyen lévő Cahal bázisok, Vaskupola ütegek, tüzérségi ütegek és páncélos bázisok láthatók. A védelmi minisztérium szerint a felvételek hitelesek. A videóban légi felvételek láthatók, és minden létesítmény nevét arabul írták ki. Így látható a Hermon alsó felvonó állomása, a Maale Golani állomás, a Zoura tüzérségi üteg, valamint a Kala, Joav, Shal, Naphah, Keren, Znofar, Jordan, Mifhat 7 és Gamla bázisok.


13:55

Egyiptom elnöke Kairóban találkozott a CIA igazgatójával, hogy a gázai tűzszünetről tárgyaljanak

Egyiptom elnöke, Abdel Fattah al-Sisi Kairóban találkozott a CIA igazgatójával, William Burnsszel, hogy a gázai tűzszünetről tárgyaljanak – közölte al-Sisi irodája. Egy magas rangú forrás szerint az al-Kahira televíziós csatornán az egyiptomi biztonsági küldöttség szerdán érkezik Dohába, Katar fővárosába, hogy tárgyaljanak a tűzszünetről. (Reuters)


13:50

Cahal: Hat alagutat semmisítettünk meg Szadzsaijában

A Cahal bejelentette, hogy az elmúlt héten hat földalatti alagutat találtak és semmisítettek meg, amelyek mintegy hat méter hosszúak voltak Szadzsaijában. Ezenkívül a hadsereg közölte, hogy több mint 150 terroristát öltek meg, és fegyvereket és hírszerzési dokumentumokat találtak.


12:58

Riasztások az Etsba HaGalil régióban


12:23

Riasztások az ország déli részén


11:48

A Vörös Félhold: Az összes mentőállomás és klinika Gázában leállt a Cahal tevékenysége miatt


11:20

A Cahal csapatai beléptek Nur al-Shamsba robbanóanyagok felderítésére; Lakosok lövöldözésekről számolnak be

A Cahal csapatai beléptek a Tulkarem melletti Nur al-Shams menekülttáborba, hogy robbanóanyagokat derítsenek fel. A lakosok lövöldözésekről és robbanásokról számolnak be a helyszínen.

A Védelmi Minisztérium minisztere, Becalel Szmotrics múlt héten a Kav HaTefer terület vezetőivel tartott találkozón azt mondta, hogy “a Tulkaremből fenyegető veszélyt el kell törölni, és Tulkaremnek romhalmazzá kell válnia.”


10:22

Az elrabolt Daniela Gilboa családja engedélyezte a fogságáról készült videó közzétételét

Az elrabolt megfigyelő, Daniela Gilboa családja engedélyezte, hogy közzétegyék a Hamasz által januárban terjesztett fogságáról készült videót. A videóban ezt mondja: “Már 107 napja vagyok a Hamasz fogságában, és nem tudom, mikor, ha egyáltalán, hazatérek. 24 órában bombázások és lövések alatt vagyok. Nagyon féltem az életemet. Már az egyik alkalommal majdnem megöltetek a bombázásaitokkal”.

A videóban kéri, hogy hazatérhessen: “Nincs szükségem sem ételre, sem pénzre, sem ruhára, semmire, csak arra, hogy élve hazavigyetek minket. És ti, a családom – nagyon hiányoztok és szeretlek titeket – anya, apa, Nuni, Roajko. Kérem, legyetek erősek, és tegyetek meg mindent, amit tudtok, hogy hazahozzatok, amíg még élek”.


10:12

Cahal: Folytatódik a hadművelet Gáza városában, Rafiahban földalatti aknákat támadtak légicsapással

A Cahal szóvivője közölte, hogy folytatódik a hadművelet Szadzsaija negyedében Gáza városában a Hamasz és az Iszlám Dzsihád terrorista infrastruktúrái ellen. A hadsereg közölte, hogy a csapatok sok terroristát megöltek, számos fegyvert és hadianyagot találtak, és egy földalatti járatot semmisítettek meg a környéken. Rafiah területén az elmúlt 24 órában katonai épületeket, földalatti aknákat és további terrorista infrastruktúrákat támadtak a levegőből.


09:39

Riasztások voltak Yiftahban


06:18

Blinken asszisztense Izraelbe és más térségbeli országokba látogat a túszügylet előmozdítása érdekében

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy mától kezdve Barbara Leaf, a külügyminiszter asszisztense látogatássorozatot tart a Közel-Keleten, többek között Izraelben, a túszok szabadon bocsátása és a tűzszünet elérése érdekében tett diplomáciai erőfeszítések folytatására. Az erőfeszítések részeként Leaf Katarba, Egyiptomba, Jordániába, az Egyesült Arab Emírségekbe és a Nyugati Partra is ellátogat. A külügyminisztérium közleménye szerint a látogatások célja „a diplomáciai erőfeszítések folytatása a megállapodás elérése és minden túsz szabadon bocsátása érdekében”. Továbbá közölték, hogy Leaf a háború utáni helyzetről is tárgyalásokat folytat.


06:00

A Palesztin Hatóság petíciót nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz a terrortámadások áldozatainak kártérítését előíró törvények ellen

A Palesztin Hatóság májusban rendkívüli petíciót nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz (Bagac), kérve a terrortámadások áldozatainak kártérítéséről és a terrorcselekmények áldozatainak járó juttatásokról szóló törvények eltörlését, amelyeket márciusban fogadott el a Kneszet, és amelyek lehetővé teszik a terrortámadások áldozatainak és családjaiknak, hogy kártérítést kapjanak a hatóságtól. A tárgyalásra augusztus 4-én kerül sor. A petíció szerint ezek a törvények törvénytelenek, mivel sértik a hatóság gazdasági szuverenitását és gazdasági összeomláshoz vezethetnek. Ez az első alkalom, hogy a hatóság petíciót nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz a Kneszet által elfogadott törvény hatályon kívül helyezésére.


04:55

Szíriai hadsereg: Izrael éjszaka támadást hajtott végre célpontok ellen Banijasz városában

A szíriai hadsereg közölte, hogy 00:20 körül Izrael támadást hajtott végre célpontok ellen a város nyugati részén, Banijasz városában, az ország északnyugati részén. A közlemény szerint enyhe anyagi kár keletkezett, de személyi sérülés nem történt.


04:10

Cahal: Vadászgép elfogott egy légi célpontot, amely dél felé tartott keletről

A Cahal közölte, hogy egy vadászgép elfogott egy gyanús légi célpontot, amely dél felé tartott keletről, hozzátéve, hogy a célpont nem hatolt be az ország területére.


02:33

Biden találkozott Liat Atzilival, aki novemberben szabadult a Hamasz fogságából

Joe Biden amerikai elnök találkozott Liat Atzilival, egy amerikai állampolgársággal rendelkező izraeli nővel, aki 54 nap után szabadult a Hamasz fogságából – közölte a Fehér Ház. A találkozón részt vett Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó is.


01:54

Jelentések: A Cahal műveleteket hajt végre Tul-Karmban, ahol tűzharc folyik

Palesztin jelentések szerint a Cahal nagy erőkkel vonult be Tul-Karm városába, a Nyugati Parton, ahol tűzharc alakult ki.


01:13

Szíriai jelentés: Két iráni célpontot támadtak Banijasz városában, az ország északi részén

A Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont, amely az ellenzékkel áll kapcsolatban, arról számolt be, hogy két robbanás hallatszott Banijasz kikötővárosában, az ország északnyugati részén. A jelentések szerint a robbanások a város kikötőjének közelében hallatszottak. A szíriai médiában megjelent hírek szerint a robbanásokért Izraelt tették felelőssé, és azt állították, hogy az iráni érdekeltségű célpontokat támadták.


00:15

Cahal: Támadást hajtottunk végre egy iskolában Nuszirát negyedében, ahol Hamasz és Iszlám Dzsihád tagok tartózkodtak

A Cahal vadászgépei támadást hajtottak végre egy iskola ellen Nuszirát negyedében, a Gázai övezet középső részén, ahol a Hamasz és az Iszlám Dzsihád tagjai tartózkodtak. A hadsereg közleménye szerint a támadást precíziós fegyverekkel hajtották végre, hogy minimalizálják a polgári áldozatokat.


21:50

A Fehér Ház: Izrael és Hamasz nyilatkozatai a túszügyletről nem teljesen egyeznek a zárt ajtók mögötti tárgyalásokkal

A Fehér Ház nemzetbiztonsági ügyekkel foglalkozó szóvivője, John Kirby elmondta, hogy Izrael és a Hamasz legutóbbi nyilatkozatai a túszügyletről nem teljesen egyeznek a zárt ajtók mögötti tárgyalásokkal. Kirby szerint “még mindig vannak különbségek a túszok szabadon bocsátásáról és a tűzszünetről szóló tárgyalásokban, de nem küldenénk tárgyalócsapatot, ha nem gondolnánk, hogy van esély.”


21:02

Haniye: A Cahal műveletei Gáza városában visszavethetik a tárgyalásokat a nullpontra

A Hamasz bejelentette, hogy a szervezet politikai irodájának vezetője, Iszmail Haniye tárgyalásokat folytatott a közvetítőkkel, és figyelmeztetett, hogy az izraeli hadsereg műveletei Gáza városában és a városnegyedek kiürítésére való felszólítás visszavethetik a tárgyalási folyamatot a nullpontra.


20:19

Riadók szólaltak meg Gadotban és Jeszod Hamaalában a Hula-völgyben; Cahal: Kilenc kilövést azonosítottunk, a legtöbb nyílt területen ért földet


20:07

Az állam 380 ezer sékelt fizet egy palesztinnak, akit egy rendőr ok nélkül fejbe lőtt

A 2021-es óvárosi zavargások. A rendőr azt állította, hogy Musztafát 50 méterről lőtte le, valójában azonban 10 méterről történt a lövés. – Fotó: Ohad Zwigenberg

Az állam 380 ezer sékelt fizet egy kelet-jeruzsálemi Iszavijje negyedben élő palesztinnak, miután egy rendőr ok nélkül fejbe lőtte 2018-ban. A lakost, Musztafa Musztafát, fekete szivacsgolyóval lőtték meg, és a Hadassza Ein Kerem kórházba szállították agysérülésekkel, amelyek máig hatással vannak rá. Az ügyvédje által benyújtott kereset számos hiányosságot tárt fel a rendőrségi visszaéléseket vizsgáló osztály (Machas) vizsgálatában, amely végül bizonyítékok hiányában lezárta az ügyet. A védelem kezdetekor a bíró a feleknek javasolta, hogy egyezzenek meg, és az állam beleegyezett a kártérítés kifizetésébe. A rendőr elleni nyomozás lezárása elleni fellebbezést az államügyész-helyettes, Slomo Lamberger ügyvéd elutasította.


19:47

Több tucat tüntető, akik a túszok szabadon bocsátását követelik, lezárták a Begin utat dél felé Tel-Avivban


19:18

Jair Golan: Az a tény, hogy a kormányban képviseletet kapott a nemzeti terrorizmus jelensége, rendkívül súlyos

A Munkapárt és a Meretz egyesüléséből alakult a Demokraták elnöke, Jair Golan X-fiókjában azt írta, hogy „a zsidó nemzeti terrorizmus árt a kormányzásnak és veszélyezteti a biztonságot. Az a tény, hogy a kormányban képviseletet kapott ez a jelenség, rendkívül súlyos.” Ezt a központi parancsnokság leköszönő parancsnoka, Yehuda Fuchs beszéde után írta.


19:16

Lövés érte a Hagosrim kibuc egyik épületét a Galilea ujjában

Az épület, amelyet lövés ért a Hagosrim kibucban, ma – Fotó: 27A szakasz szerinti használat, szerzői jogi törvény

19:09

Limor Son Har-Melech: A dombok fiai őrködnek hazánk felett, az igazi veszély az araboktól jön

Limor Son Har-Melech képviselő (Zsidó Erő) ma Yehuda Fuchs, a központi parancsnokság leköszönő parancsnokának beszédére reagálva azt mondta, hogy a dombok fiai (נערי הגבעות) „állnak hazánk őrzői és azok, akik megvédik a hazaföldet az illegális arab megszállástól.” Azt is mondta, hogy „remélem, hogy Fuchs utódja, Blot tábornok, megérti, hogy az igazi veszély az araboktól, nem pedig a zsidó telepesektől jön” – és hozzátette: „Eljött az idő, hogy a Cahal parancsnokai abbahagyják a mentegetőzést. Meg kell érteniük, hogy feladatuk az izraeli állampolgárok védelme az ellenségeinkkel szemben, nem pedig a hűséges telepesek üldözése vagy a palesztin hatóságok megerősítése.”


19:07

Hamasz: Netanjahu akadályokat gördít a tárgyalások elé, felszólítjuk a közvetítőket, hogy azonnal avatkozzanak be

A Hamasz bejelentette, hogy a miniszterelnök hivatala tegnap esti nyilatkozata a túszügylet „vörös vonalairól” akadály a tárgyalások számára, és felszólította a közvetítőket, hogy „azonnal avatkozzanak be, hogy megakadályozzák Netanjahu trükkjeit.” A szervezet nyilatkozatában azt írták, hogy Netanjahu „fokozza az agressziót és a bűncselekményeket, és növeli a palesztinok kitelepítési kísérleteit.”


18:50

Cvi Szukot képviselő Yehuda Fuchs parancsnok szavairól: „A koncepció parancsnoka – viszlát és ne is lássuk többet”

Cvi Szukot képviselő (Vallásos Cionizmus) reagált Yehuda Fuchs, a központi parancsnokság leköszönő parancsnokának szavaira, és X-fiókjában azt írta: „A koncepció parancsnoka megy haza. Aki a biztonságot a palesztin hatóság erejére bízta, és úgy gondolta, hogy a Hamasz 82% támogatóitól való félelem felesleges pánikkeltés, az volt a felelős a júdeai és szamáriai zsidók biztonságáért eddig. Viszlát és ne is lássuk többet.”


18:47

Galant a túszok családjainak: Mindent meg kell tennünk, hogy kihasználjuk a lehetőséget az egyezségre

Galant a túszok családjaival való találkozón, ma – Fotó: Ariel Hermoni / Védelmi Minisztérium

Joav Galant védelmi miniszter találkozott a túszok családjaival, és azt mondta, mindent meg kell tenni „annak érdekében, hogy kihasználjuk az adódott lehetőséget” az egyezségre. Hivatala közleményében Galant megjegyezte, hogy „a katonai nyomás olyan feltételeket teremtett, amelyek lehetővé teszik az egyezség előmozdítását, és a védelmi rendszer tudja majd, hogyan kell visszatérni a harcokhoz Gázában, amennyiben szükséges. Ki kell használni a katonai nyomást az egyezség előmozdítására és nem szabad elszalasztani.”


18:32

Riadók szólaltak meg Galileai ujjában; Cahal: Körülbelül tíz kilövést azonosítottunk, néhányat elfogtunk


18:28

A központi parancsnokság leköszönő parancsnoka: A nemzeti bűnözés a palesztinok ellen felemelkedett, és a vezetőség megfélemlített, és nem áll ki nyíltan ellene

A központi parancsnokság parancsnoka, Yehuda Fuchs elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a nemzeti bűnözés a palesztinok ellen a Nyugati Parton „felemelkedett,” és a helyi és szellemi vezetés nem lép fel ellene. Fuchs ezt a parancsnokváltási ceremónián mondta, a hónapokkal ezelőtt bejelentett visszavonulása előtt. Hangsúlyozta, hogy „nagyon sajnálom, hogy az elmúlt hónapokban, mint ahogy az utolsó héten is, a nemzeti bűnözés felemelkedett, és a háború és a bosszú vágya alatt rettegést és félelmet keltett a palesztin lakosság körében, akik nem jelentettek semmilyen fenyegetést. Sajnálatomra, a helyi és szellemi vezetés többsége nem látta az általunk észlelt fenyegetést. Megfélemlítettek és nem találtak erőt, hogy nyíltan kiálljanak és a zsidó értékek szerint cselekedjenek, amelyeket gyermekeiknek tanítanak.”

Fuchs hozzátette, hogy „még ha a bűnözők kisebbségben vannak is, azok, akik csendben maradnak bűneik láttán, nem zárják ki őket és cselekedeteiket az egész közösségből, ezzel mindannyiukra kritikát vonnak. Ez nem az a zsidóság, amelyben én felnőttem a szüleim otthonában. Ez nem a Tóra útja. Ez az ellenség módszereinek átvétele és az ő törvényeik követése. Az én felelősségem volt fellépni. És itt is sajnos nem mindig sikerült.”

A leköszönő parancsnok Herzi Halevi vezérkari főnökhöz fordult, és azt mondta, hogy „szégyellem magam, mint parancsnok, de mindenekelőtt, mint állampolgár” a támadások miatt. „Ez egy módszer, amelyet néhányan itt is elfogadtak: borzalmas dolgokat mondanak, majd jön egy halvány bocsánatkérés vagy a Cahal erőinek támogatása és ölelése, egészen a következő vad és felelőtlen támadásig.”


18:00

A hétfői hírek folytatása 

2024. július 08., hétfő >>

Főkép: A közvetlen találatot kapott jármű a Golán-fennsíkon, ma – Fotó: Északi Régió Tűzoltósága

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.