- Hirdetés -

IZRAELRŐL ÍRJÁK

Ismét leálltak a Gázába tartó segélyszállítmányok

Izrael ismét bombázza a Gázai övezetet, ami miatt a főzőgázt és üzemanyagot szállító kamionok már nem tudtak bejutni a rafahi átkelőn keresztül, tudta meg az al-Dzsazíra. The post Ismét leálltak a Gázába tartó segélyszállítmányok first appeared on 24.hu.

Palesztin sajtó: 54-en haltak meg Gázában a tűzszünet letelte óta

54-re nőtt az Izrael és a Hamász között zajló háború pénteki áldozatainak a száma, közölte a palesztin sajtó, de független források egyelőre ezt nem erősítették meg. The post Palesztin sajtó: 54-en haltak meg Gázában a tűzszünet letelte óta first appeared on 24.hu.

Lecsap a fáraó átka? Addig halogatták a fájdalmas döntést, hogy most a háború közepén kell lépni

Egyiptom a széles szakmai közmegegyezés szerint árfolyamválságban van, pedig a januári leértékelődés óta hosszú ideje stabil a fizetőeszköz árfolyama. A sérülékeny, több sokktól szenvedő gazdaság szemszögéből nézve azonban elkerülhetetlennek látszik a további leértékelődés, és mivel ezzel sokat késlekedett a gazdaságpolitika, egyre kétségesebb, hogy meg tudja-e tenni mindezt úgy, hogy a pénzügyi rendszere stabil maradjon. Az izraeli konfliktus és a halogatott reformok csak tovább rontják a kilátásokat.

Vaskardok: Kifogások, rossz hírek és Jemen

Arje Zalmanovichot (85) megölték a Hamász fogságában. A Hamász "gondjai" a túszok kapcsán. Állítólag izraeli támadás okozta a robbanást tegnap Jemenben. The post Vaskardok: Kifogások, rossz hírek és Jemen first appeared on Új Kelet online.

A Hamász megsértette a tűzszünetet, újrakezdődtek a harcok Gázában

Izrael bejelentette a harci cselekmények folytatását, miután a Gázai övezetet uraló terroristacsoport rakétákat lőtt ki a zsidó államra még a fegyvernyugvás meghosszabbított határidejének lejárta előtt.

ENSZ: valódi tűzszünetre van szükség a Gázai övezetben

António Guterres, az ENSZ főtitkára pénteken sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Gázai övezetben véget ért a tűzszünet és folytatódnak a harcok. The post ENSZ: valódi tűzszünetre van szükség a Gázai övezetben first appeared on 24.hu.

„Németországban a politikai helyzet még mindig kicsit jobb, mint Magyarországon”

Amióta a Hamasz rátámadt Izraelre, Nyugaton, így Németországban is, robbanásszerűen megnőtt az erőszakos antiszemita megnyilvánulások száma. Ezzel kapcsolatos gondolatairól beszélgetett Balla Zsolttal, a Lipcsei Zsidó Közösség rabbijával – aki egyben az Ortodox Rabbikonferencia … Tovább »

Alighogy lejárt, máris tárgyalnak egy újabb tűzszünetről

Ugyan a tűzszünet lejárt pénteken hajnalban, a katari és az egyiptomi közvetítők tárgyalnak annak újrakezdéséről Izraellel és a Hamásszal. The post Alighogy lejárt, máris tárgyalnak egy újabb tűzszünetről first appeared on 24.hu.

A Hamász szerint 14 halálos áldozat van már a tűzszünet vége óta

Az izraeli hadsereg légicsapásokat mért a Hamászra pénteken reggel nem sokkal azután, hogy véget ért a tűzszünet, írja a Guardian. The post A Hamász szerint 14 halálos áldozat van már a tűzszünet vége óta first appeared on 24.hu.

A tegnapi jeruzsálemi terrortámadás tragédiájának tragédiája

Ártalmatlanította a terroristákat, majd hiába könyörgött az életéért a katonák lelőtték. The post A tegnapi jeruzsálemi terrortámadás tragédiájának tragédiája first appeared on Új Kelet online.

A rakétázás után Izrael újraindította a harcokat

Reggel óta lövik Gázából a határ mellett izraeli közösségeket. The post A rakétázás után Izrael újraindította a harcokat first appeared on Új Kelet online.

A túszcsere számokban

A tűzszünet végével átmenetileg valószínűleg a túszcserék is lezárulnak, de eddig nem voltak eredménytelenek. The post A túszcsere számokban first appeared on 24.hu.

A tűzszünetet többszöri rakétariasztás szakította meg

ujkeletlive Tűzszünet még egy napig? – vagy újabb Hamász trükközés várható Az Izraeli Védelmi Erők végül a késő esti órákban igazolta vissza a tegnapra ígért nyolc túsz közül az utolsó hat átadását, azt követően, hogy a Hamász a nap folyamán különböző trükkökkel húzva az időt először csak két női foglyot volt hajlandó átadni a Vörös […] The post A tűzszünetet többszöri rakétariasztás szakította meg first appeared on Új Kelet online.

8 izraeli szabadult, egy aljas húzás, és az eltitkolt telefonbeszélgetés

Avi/ujkelet.live Vaskardok-55.nap: A Hamász terrorszervezet több részletben csütörtökön átadott 8 izraeli túszt a Vöröskeresztnek. A Vöröskereszt Egyiptomba vitte a túszokat a Rafah átkelőn át, ahol izraeli erők már várták őket, és személyazonosságuk ellenőrzése után a Kerem Salom átkelő oldalkapuján át beléptek Izraelbe. Az elengedett túszok: Mia Sem (21) izraeli francia állampolgár, akit a Nova fesztiválon […] The post 8 izraeli szabadult, egy aljas húzás, és az eltitkolt telefonbeszélgetés first appeared on Új Kelet online.

Újabb hat túszt adott át a Hamász a Vöröskeresztnek

Az izraeli hadsereg közlése szerint további hat túszt adott át a Vöröskeresztnek Gázában a Hamász. A túszok jelenleg Egyiptomban tartózkodnak, a rafahi határátkelőnél hagyták el a Gázai övezetet. A tervek szerint Kerem Shalomnál találkoznak az izraeli hadsereg képviselőivel. … Tovább »

A Hamász elengedett két izraeli nőt csütörtökön, de a beígért további 6-8 túsz átadása elmaradt

Két izraeli nő szabadult ki csütörtök délután a Hamász fogságából. A 21 éves francia-izraeli állampolgárságú Mia Schem és a 40 éves Amit Soussana 55 napos gázai fogság után térhetett vissza Izraelbe. A Hamász és Izrael csütörtöki megállapodása – az eddigi hetedik ilyen … Tovább »

David Pressman antiszemitának tartja a magyar kormány új plakátkampányát

Tegnap este nyílt meg a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. A megnyitón Karácsony Gergely főpolgármester, Kenessei Marcell fesztiváligazgató, Jakov Hadas-Handelsmann izraeli és Julia Gross német nagykövet mellett beszédet mondott David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete, … Tovább »

Nem háborús hírek

Halálra késeltek egy terhes nőt magzatával együtt Lodban. Nagy fogás a jordán határon. Búcsú Kissingertől. Netanjahu korrupciós pere hétfőn újraindul. The post Nem háborús hírek first appeared on Új Kelet online.