IZRAELRŐL ÍRJÁK

Ismét a gázai tűzszünetről szavaznak az ENSZ-ben

Az Izrael és a Hamász között dúló háború legfontosabb események élő hírfolyamunkban. The post Ismét a gázai tűzszünetről szavaznak az ENSZ-ben first appeared on 24.hu.

Reggeli hírek – újabb tűzszüneti és humanitárius segélyről szóló ENSZ BT. javaslat

ujkeletlive ENSZ – újra összeül a Biztonsági Tanács Az ENSZ Biztonsági Tanácsa akár már ma szavazhat a gázai tűzszünetre vonatkozó legújabb javaslatról, valamint arról a követelésről, miszerint Izrael és a Hamász tegye lehetővé a humanitárius segélyek bejutását az övezetbe, illetve, hogy az ENSZ felügyelje a szárazföldi, tengeri és légi útvonalakon érkező segélyszállítmányok eljutását a rászorulókhoz, […] The post Reggeli hírek – újabb tűzszüneti és humanitárius segélyről szóló ENSZ BT. javaslat first appeared on Új Kelet online.

A Hamasz eddigi legnagyobb támadó alagútját fedezték fel

Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap felfedezték a Hamász eddigi legnagyobb támadó alagútját, amelyet a hadsereg a Gázai övezet északi részén, az izraeli Erez határátkelő közelében talált meg. Az alagút, amelynek mintegy négy kilométeres hosszát fedezte fel az IDF, egyes helyeken … Tovább »

A legnagyobb Hamász-alagút, amit a hadsereg valaha feltárt

A 21 éves Borisz Dunavetszki törzsőrmester Kirjat Bialikból, a 401. páncélos dandár 46. zászlóaljából, elesett a Gázai övezetben zajló harcokban. The post A legnagyobb Hamász-alagút, amit a hadsereg valaha feltárt first appeared on Új Kelet online.

Németország és Nagy-Britannia után Franciaország is tűzszünetet követel

Fenntartható tűzszünetet szorgalmazott vasárnap megjelent cikkében a brit és a német külügyminiszter. The post Németország és Nagy-Britannia után Franciaország is tűzszünetet követel first appeared on 24.hu.

Terrortámadás gyanúja Szamáriában és razzia Szinwar nyaralójában

Avi/ujkelet.live Vaskardok-72. nap: A legutóbbi gázai rakétatámadásra röviddel 5 óra előtt került sor a határ melletti Nir Jichák és Szufa közösségek ellen, sérülés nem történt. Déli front: A 7. páncélosdandár csapatai razziát tartottak a Hamász Khan Junesz zászlóalj parancsnokának irodáiban és több magas rangú Hamász-parancsnok, köztük Jechíje Szinwar nyaralójában. A 7. páncélosdandár parancsnoka, Elad Tzuri […] The post Terrortámadás gyanúja Szamáriában és razzia Szinwar nyaralójában first appeared on Új Kelet online.

Brit és német külügyminiszter: az azonnali tűzszünet követelése sérti Izrael jogát az önvédelemhez

Izrael nem nyerheti meg a Hamász iszlamista terrorszervezet ellen vívott háborúját, ha hadműveletei lerombolják a békés együttélés esélyét is a palesztinokkal – írta vasárnap megjelent, fenntartható tűzszünetet szorgalmazó közös cikkében a brit és a német külügyminiszter. Megállapítják … Tovább »

Eli Cohen: a francia külügyminiszter tűzszüneti javaslata „ajándék a Hamasznak”

A francia külügyminiszter “azonnali és tartós” tűzszünetet sürgetett, amiről izraeli kollégája azt mondta, ez “ajándék a Hamásznak”. Catherine Colonna francia külügyminiszter vasárnap “azonnali és tartós” tűzszünetet sürgetett a gázai háborúban, hozzátéve, hogy Párizs … Tovább »

Vaskardok: Alagút a gyerekágy alatt

Az izraeli hadsereg az elmúlt nap folyamán mintegy 200 Hamászhoz tartozó célpontra mért csapást a Gázai övezetben. The post Vaskardok: Alagút a gyerekágy alatt first appeared on Új Kelet online.

Az izraeli hadsereg megölt négy palesztin fegyverest Ciszjordániában

Hírfolyamunk a palesztin-izraeli konfliktusról.

Vaskardok: Fegyverek a kórház inkubátoraiban

Két katona elesett a tegnapi harcokban a Gázai övezetben, halálukkal 121-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma. The post Vaskardok: Fegyverek a kórház inkubátoraiban first appeared on Új Kelet online.

A miniszterelnök sajtótájékoztatója a Kirjában, és előtte a túszok családjainak tüntetése

ujkeletlive Netanjahu a túszokról és a gázai jövőképről Binjámin Netanjahu miniszterelnök, egy nappal azt követően, hogy a hadsereg tévedésből lelőtt három Gázában fogvatartott túszt, a hadikabinet két másik tagjával Joáv Gallant védelmi és Beni Gantz miniszterrel a szombat kimenetele után tartott sajtótájékoztatót. “Izrael polgárai. Háborút vívunk a létünkért, amelyben elkötelezettek vagyunk, hogy a harcot a […] The post A miniszterelnök sajtótájékoztatója a Kirjában, és előtte a túszok családjainak tüntetése first appeared on Új Kelet online.

Netanjahu: Ha legyőztük a Hamaszt, Gáza közigazgatását az izraeli hadsereg veszi át

Benjamin Netanjahu szombat esti sajtóértekezletén többször egymás után megismételte, hogy a Hamasz szétverése után nem fogja hagyni, hogy “Hamasztánból Fatahisztán” legyen – vagyis hogy a Palesztin Hatóság visszatérjen a Gázai övezet irányításához – még akkor sem, ha Izrael … Tovább »

Álcázott terroristáknak nézték a fehér zászlóval közeledő túszokat

A három – az izraeli katonák felé közeledő – túszt annak ellenére ölték meg, hogy fehér zászlót lengettek és héberül kiabáltak. Egy katona azonban, korábbi tapasztalatai nyomán, csapdának vélte a helyzetet és tüzet nyitott rájuk. Az izraeliek már két nappal a tragédia … Tovább »

Vaskardok: ,,Csak sötétség”

Közzétételre engedélyezték, hogy a 27 éves Inbar Haimant, akit terroristák október 7-én Gázába hurcoltak a Supernova fesztiválról, megölték a fogságban. The post Vaskardok: ,,Csak sötétség” first appeared on Új Kelet online.

Vaskardok: A tragédia után

Avi/ujkelet.live Vaskardok-71. nap: 14 óra csend után újraindultak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségek ellen, sérülés nem történt. Déli front: A 401. páncélosdandár csapatai és a haditengerészet Sajetet 13 kommandós egysége rajtaütést hajtott végre két iskolában Gázaváros Rimal negyedében, ahol Hamász-operatívok rejtőzködtek. A csapatok harcot vívtak és megöltek több fegyverest a térségben, az […] The post Vaskardok: A tragédia után first appeared on Új Kelet online.

Téves azonosítás miatt a katonák megöltek 3 túszt Gázában

Ezrek tüntettek éjszaka a hadsereg tel-avivi főhadiszállásánál, követelve a kormánytól, hogy egy új megállapodással biztosítsa a túszok szabadon bocsátását. The post Téves azonosítás miatt a katonák megöltek 3 túszt Gázában first appeared on Új Kelet online.

Allahhal fenyegette Izraelt, aztán hanyattvágódott a török képviselő

A szószéknél kapott szívrohamot Hasan Bitmez török ​​parlamenti képviselő, miután szenvedélyes beszédet mondott Izrael ellen. Turkish MP threatens violence against Israel saying the Jewish state will suffer the ‘Wrath of Allah.’ Moments later he has a heart attack and collapses. pic.twitter.com/EEsXkkAC0d — … Tovább »