Második izraeli érem – Or Szaszon bronzérmes!

Megvan!!

Nehéz helyzetbe került egy egyiptomi dzsúdós, a +100 kilogrammban induló Iszlam el-Sehabi. A közösségi média különböző csatornáin kapott életveszélyes fenyegetéseket, ha tatamira lép az izraeliek sportolója, Or Szaszon ellen.

Tatamira lépett, és ki is esett.

Az amúgy szélsőséges, főleg Izrael-ellenes nézeteiről is ismert el-Sehabit arra akarták rávenni követői, hogy ne álljon ki Szaszon ellen. Egyikük azt írta: „Ha veszítesz, szégyent hozol az egész nemzetre, belegondoltál, mi lesz, ha kikapsz? Ha nyersz, akkor sem kapsz ezzel semmit, hogy tudsz együttműködni egy gyilkos nemzettel?”

A hozzászólók még azzal is megfenyegették, hogy akár az egyiptomi állampolgárságát is elveszítheti, ha nem úgy cselekszik, ahogy azt elvárják tőle a drukkerek.

Állítólag az izraeli sportminiszter is megszólalt az ügyben és figyelmeztette Egyiptomot, hogy tartsa tiszteletben az olimpia szellemét, a NOB-ot meg azért, hogy ne engedje a politikát beszivárogni a sportba.

„Az olimpia után meg fogjuk vizsgálni az esetet, és megnézzük, kell-e bármilyen intézkedést hoznunk az ügyben” – mondta ugyanakkor Messner.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője, Mark Adams annyit mondott, hogy a küzdelem hevében történnek elfogadhatatlan dolgok. „Úgy véljük, hogy az olimpiai mozgalomnak nem falakat, hanem hidakat kell építenie.”

A mérkőzést ipponnal megnyerő Or Szaszon további két győzelemmel bejutott a péntek esti elődöntőbe, ahol nagyon szép mérkőzésben az utolsó másodpercben vereséget szenvedett a korábbi olimpiai bajnokkal szemben, majd a következő csatában megszerezte Izrael második bronzérmét!

MTI/Index/Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.