Lemondott a környezetvédelmi miniszter tiltakozásul Liberman kinevezése ellen

Lemondott posztjáról Avi Gabaj, Izrael környezetvédelmi minisztere tiltakozásul az ultranacionalista Avigdor Liberman védelmi miniszteri kinevezése ellen – jelentette a helyi közszolgálati rádió péntek reggel.

Gabaj a centrista Kulánu (Mindannyian) párt politikusa, és nem parlamenti képviselő.
“A legutóbbi politikai fejlemények és Móse Jaalon védelmi miniszter lecserélése Avigdor Libermanra olyan súlyos lépések, amelyek figyelmen kívül hagynak az ország biztonsága számára fontos dolgokat, és a nép további radikalizálódásához vezetnek. Nem tudok részese lenni egy ilyen iránynak, és ez számomra fontosabb annál, hogy továbbra is a kormány tagja legyek” – indokolta lemondását Gabaj közleményében.

A 49 éves, közgazdász végzettségű Gabaj egy évig volt környezetvédelmi miniszter.
A kormányzó jobboldali Likud párt szerdán kötött koalíciós megállapodást a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű ultranacionalista jobboldali párttal. A megállapodás értelmében az ultranacionalista párt csatlakozott a kormányhoz, a pártot vezető, keményvonalas kijelentéseiről ismert Avigdor Liberman pedig megkapta a védelmi miniszteri tárcát.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.