A Kern!! Tel-Avivban!

Bekönyörögtem magam Ilan Eldad mellé asszisztensnek arra a pár napra, amíg a budapesti Vígszínház a Cameriben vendégszerepel…

Bevallom, az én otthonom nem Izrael, még kevésbé Magyarország. Az én hazám a színház. Ebben a birodalomban éltem közel negyven évig.

A Cameri3 nevű színházteremben épül a pesti előadás díszlete. Minden darabja az épület más sarkából kerül ide. Bútorokat, kellékeket sem küldtek Pestről, de Kern Andrásék már a repülőn ülnek, mire minden elkészül.
A legtöbben nézni szeretik a színházat. Én csinálni. Kimérjük a díszletelemek helyét. Látnak-e mindent a szélső székeken ülők? Elférnek-e a színészek a színpadképet uraló ágy mögött?
Az összes kérdőjel helyére pont kerül.

Most van egy kis szünet, lepötyögöm ezt itt. Ilan még megáll az előcsarnokban az előadás plakátja előtt egy fotóra…

ilan-poster

Végre itt az alkalom Kern Andrást elmagyarázni az izraelieknek!

„…ez egy szupersztár!” – így érvelt a Cameri műszakjának Ilan Eldad rendező, mikor egy problémára rálegyintettek volna. „Itt Erecben? – Nem, Budapesten!” Az esti próba csak ismerkedés volt a hellyel. A totál sötét nem elég sötét. Kóbor fényforrásokra vadászunk. Melyik ajtó merre nyílik ? De van időnk pár szót beszélgetni is… Jó éjszakát, pesti művészek! Holnap találkozunk az előadás előtt… (És persze itt az Izraelinfón.)

fotó: Silló Sándor

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.