Izrael is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe – videó

Csütörtök este tartották Kijevben a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét. Az izraeli versenyző, IMRI is továbbjutott “I Feel Alive” című számával, így a szombat esti döntőn versenybe szállhat a győzelemért.

Az idei dalfesztiválon 42 ország vett részt. Izraelen kívül 9 ország jutott tovább csütörtökön, de volt egy keddi forduló is, amikor szintén megszavaztak 10 továbbjutót. A 20 elődöntőn kiválasztott ország mellett a 6 alapítóország versenyzője automatikusan döntős lesz, így összesen 25 ország énekeseivel mérkőzik majd meg IMRI.

Imri Ziv 25 éves, eddig már kétszer szerepelt az Eurovíziós Dalfesztiválon, akkor mint kísérő énekes (vokál) Nadav Guedj „Golden Boy” és Hovi Star „Made of Stars” című dalaiban, amelyek szintén döntőbe kerültek.

A fogadóirodák szerint a legesélyesebbnek a portugál és az olasz versenyzők számítanak. A mesterséges intelligencia – a Microsoft Bing Predictions – szerint pedig Francesco Gabbani Occidentali’s Karma című dala nyeri az idei Dalfesztivált.

A dal hivatalos változta, Tel-Avivval a háttérben:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.