Abbász maga üdvözölte Hirschberg Gábor frissen szabadult gyilkosát

Mahmúd Abbász palesztin elnök nemzeti hősként fogadta Hirschberg Gábor egyik izraeli börtönből kiszabadult gyilkosát, aki részese volt az 1997-es, jeruzsálemi terrorakciónak.

A múlt héten, büntetésének lejártával hazaengedett Radzsai Hadad 1997 novemberében Jeruzsálemben, a Hagai utcájában részt vett a Budapestről származó, és egy helyi jesivában tanuló Hirschberg Gábor megölésében.

Hadadot több százan fogadták szabadulásakor Kelet-Jeruzsálem al-Ram negyedében lakásánál, köztük Mahmúd Abbász is. „A rabok ügye különös fontossággal bír a palesztin vezetés számára, amely arra törekszik, hogy bocsássanak szabadon minden rabot a megszállók börtönéből”- mondta Abbász a ynet szerint.

Hadad húsz évet kapott, mert a merényletben ő jelezte a közeli rejtekhelyen kalasnyikov puskával várakozó társának, hogy zsidók közelednek. Két jesivanövendék jött, egyikük Hirschberg Gábor, aki belehalt lőtt sebébe, a társa súlyosan megsebesült.

Abbász és Hadad az al Hajat palesztin újság címlapján

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.