Júliusban Izraelbe látogat Orbán

Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor - fotó: Magyar Miniszterelnöki Sajtóiroda

Benjamin Netanjahu július 19-én fogadja a magyar miniszterelnököt Izraelben – írja a Haárec.

A látogatást a V4-ek nemzetbiztonsági tanácsadóinak egyeztetésén szervezték le, melyen Meir Ben-Shabbat izraeli tanácsadó is jelen volt.

A lap ezek mellett úgy értesült: Orbán izraeli vizitje után Benjamin Netanjahu miniszterelnök augusztus második hetében Bukarestbe utazik, ahol viszonozza Viorica Dăncilă román miniszterelnök áprilisi izraeli látogatását.

A Haárec cikkében emlékeztet a magyarországi választási kampányra, melyben a Fidesz a kampányát a zsidó származású Soros György és civil szervezetei ellen építette fel. Részletezi Orbán tevékenységét a demokratikus szabadságjogok csökkentésében, és szóvá teszi a múlt héten elfogadott Stop Soros-törvénycsomagot is, mely főként a menekülőkön segítőket kriminalizálja.

Februárban arról is tárgyalt Netanjahu a magyarokkal, hogy egy jövőbeli V4-összejövetelnek Izrael adhatna otthont. Ha a kormányfő ezen terve megvalósulna, az új szintre léptetné Izrael azon közép-európai országokkal való kapcsolatát, melyek ma Európa szélsőjobboldali országaiként vannak számon tartva – zárja cikkét a lap.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.