Hét izraeli találmány, amely megváltoztatja a világot

Koktélparadicsom, csepegtetős öntözés, pendrive, azonnali telefonos üzenetküldés, napelemes vízmelegítő, vírusirtó program, kapszulás endoszkóp, felhasználók által frissített navigáció. Pár olyan innováció, amely Izraelből indult pár évvel ezelőtt, manapság pedig már elképzelni sem tudjuk az életet nélkülük.

A fejlődés folytatódik, és ismét vannak olyan jövőbemutató izraeli termékek, amelyek megkönnyítik, vagy némelyek számára egyenesen megváltoztatják az életet.

OrCam

Egy szemüveg, amely a vakoknak segít abban, hogy “lássanak”.

orcam.jpg

A kifejlesztett eszköz mesterséges látást biztosít, megkönnyítve ezzel a vakok és súlyosan gyengénlátók mindennapjait. A termékről itt olvashatsz bővebben.

Watergen

Levegőből készít vizet.

Az ivóvíz előállítása az egyik legnagyobb globális kihívás. A Watergen technológiája a levegőből vonja ki a vizet, amelyet aztán megtisztít. Egy közepes teljesítményű eszköz napi 900 liter friss vizet állít elő.

PulseNmore

Telefonnal készített ultrahang.

A PulseNmore technológiája forradalmasítja az ultrahang vizsgálatokat, főleg a gyakoriság terén. Az innovációról egy korábbi bejegyzésben már beszámoltunk.

Mobileye

Termékei a jövő autózásához kapcsolódnak. Egy olyan „kütyüvel” léptek piacra, amelyik megelőzheti a baleseteket azzal, hogy jelzi, ha egy tárgy közel van az autóhoz.

mobileye_1.jpg

Az Intel 2017-ben vásárolta meg a vállalatot, amely kiemelkedő piaci szerepet tölt be az önvezető autózás technológiájának kifejlesztésében.

Qlone

Mindent beszkennel.

Akár a mobiltelefonoddal is készíthetsz 3D képet bármiről, ami csak az utadba kerül. Töltsd le az applikációt az App Store-ból.

Bonus BioGroup

Csontot növeszt a betegek saját sejtjeiből.

bonus_biogroup.png

A Tel Aviv-i Értéktőzsdén jegyzett biotechnológiai vállalat csontváz és ízületi rendellenességekre, megbetegedésekre kínál gyógyírt.

Flytrex

Egy drón, amely bárhová kiszállítja az árut.

Ebéd, vagy nagy csomag is szállítható vele háztól házig, gyorsan, megbízhatóan és költséghatékonyan.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIzraeli gazdaság