7 héber csajozós/pasizós szöveg, amivel izraelieket szedhetsz fel

1Kereslek mindenhol

Izraelben is nehéz az embernek párt találnia, de ha végre megvan, akkor simán mondják: “.אבא שלך עובד בגוגל? כי יש בך את כל מה שחיפשתי” (Aba selah/selha oved begúgle? Ki jes bah/beha et kol ma sehipaszti), azaz: Apukád a Googlenél dolgozik? Mert benned van minden, amit kerestem.

2Szerelem második látásra

Van aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra, van aki nem, de érdemes megkérdezni: “?את מאמינה באהבה ממבט ראשון או שאני אצטרך להיכנס שוב?” (At maamina beahava memabat rison, o seani ectareh lehikanesz suv), azaz: Hiszel a szerelemben első látásra, vagy jöjjek be újra? Reménykedjünk benne, hogy elkéri a számunkat.

3Folyton te jársz a fejemben

Hányszor hallottuk már ezt mind, ugye? És hányszor éreztük?! De ha valaki azzal állít be a randira, hogy kihúzza a széket nekünk, és azt mondja: “.אתה בטח עייף כי אתה מתרוצץ במחשבות שלי כל היום” (Ata betah ajef ki ata mitrocec bamahsevot seli kol hajom), azaz: Nagyon fáradt lehetsz, hisz egész nap csak te jársz a fejemben – akkor huppanjunk le a székre, és fújjuk ki magunkat.

4Minden hercegnőnek jár egy herceg!

Nyilvánvalóan a túlzásba vitt Disney- és egyéb tündérmesék tehetnek arról, hogy minden lány a herceget várja a fehér lovon. Amikor szembejön egy álruhában – szakállasan, kinyúlt pólóban, a térdén szakadt farmerban, kissé kócosan, vagy szinte teljesen kopaszra nyírtan – ne féljünk flörtölni és ezt mondani: “אתה הנסיך ואני הנסיכה, שנינו ביחד סיפור אגדה” (Ata henaszih veani henesziha, snénu bejahad szipur agada), ami annyit tesz: Te vagy a herceg, én a hercegnő, együtt pedig mesések vagyunk.

5Love: négy betű, egy szív

Ha már a sokadik randin is túl van az ember, pillangók repkednek a gyomrában, és azon töri a fejét, nem túl korai-e kimondani az esz betűs szócskát, akkor akár ezt a kissé nyálas mondatot is bevethetjük  “.לאהבה יש 4 אותיות, 3 הברות, 2 אנשים, ולב 1” (Leahava jes arba otiot, salos havrot, snéj anasim, velev ehad), azaz: A szerelem 4 betű, 3 szótag, 2 ember és 1 szív.  Ne felejts magaddal vinni valami masszív nedvességszívó cuccot, mert úszni fogtok ezután a cukros nyáltengerben.

6Minden zokninak van párja

Az ember ne keseredjen el, ha sokadikra is csak egy borzalmas Tinder randin találja magát, ahol pár perc alatt kiderül, hogy a magát halálosan komoly szándékú fiú/lány csak egy kis vadászatra /szexre vágyik, csak semmi רציני (racini) komoly. Ilyenkor a jó szándékú barátok megvigasztalnak, vagy mi is vigasztalhatjuk őket “.גם גרביים לא תואמות בסוף יהיו ביחד” (Gam garbajim lo toamot baszof jihijú bejahad), azaz: Végül a páratlan zoknik is összekerülnek. Azért a reményt ne adjuk fel, hogy van egy hasonlóan bolondmintás, kis színes zokni valahol a világban, ami éppen olyan, mint a miénk.

7A milliódolláros mosoly

És persze vannak a jól sikerülő Tinder és egyéb randik, amikor az ember lánya boldogan irul-pirul, amikor ilyeneket mondanak neki: “!חיוך שלך לא עולה כסף ,אבל שווה זהב” (Hijuh selah lo ole keszef, aval save zahav), azaz: A mosolyod ingyen van, de aranyat ér.