ivrit tarsalgasi klub heber nyelv

Kedves Mindenki!

Meghívottak, érdeklődők, és azok is, akik már bejelölték a részvételüket. Én fogom vezetni a társalgási klubot, és szeretettel várok mindenkit! Gyertek! Tanuljunk egymástól, és tanítsunk másokat!

Nem mondok újat azzal, hogy a nyelv az egyik alapfeltétele a társadalmi beilleszkedésnek. Amíg frusztrált az ivrit, addig nem éreztem magam igazi izraelinek. 18 éve vagyok az országban és az első 4-5 évem a nyelvvel való viaskodással telt. Ismerem a héber tanulás nehézségeit. Tapasztaltam magamon, és másokon is. Mára már főleg izraelinek tartom magam, magabiztosan beszélem a nyelvet, bár állandóan tanulok új nyelvtani dolgokat, kifejezéseket. A tanulás soha nem áll le, ettől függetlenül szeretnék továbbadni nektek abból a nyelvi ismeretből, amit már összegyűjtöttem.

Célom a résztvevők nyelvi magabiztosságának növelése. Hangsúlyozni szeretném, hogy ez nem egy ulpán, hanem egy olyan klub, ahol a lényeg az ivrit társalgáson lesz. Természetesen a nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok.

A kb 2 órás klubot csak ivritül fogom tartani. Igyekszem majd lassan, érthetően és egyszerű héberrel beszélni. Gyertek kihegyezett füllel, hogy a nem ismert szavakat és kifejezéseket megtanuljátok tőlem (vagy egymástól). Nem tervezek monológot, előadást, hanem egy beszélgetés levezetését, ahol ti vagytok az aktív résztvevők. Legyetek bátrak megszólalni, legyetek bátrak hibázni. Hibákból tanulunk a legjobban. Ez klisének hangzik, de mégis nagyon igaz. Egyetértek azzal, hogy a nyelvtanulás nem a tökéletességre törekvésről, hanem a kommunikációról szól.

6-án, a megnyitó alkalmon a következő témák lesznek napirenden:

– Bemutatkozás: a csoport minden egyes tagja 
– Az ivrit tanulás legjobb módszerei (mindenki hozza a saját tapasztalatát), hogyan fejlesztitek hébereteket? Valamint a buktatók. Mi az, ami különösen megnehezíti a fejlődést a héber beszédben?
– Aktuális tavaszi izraeli ünnepek, évfordulók, megemlékezések

Frissítsétek a témákhoz kapcsolódó szókincseteket, fogalmazzátok meg előre a mondanivalótokat héberül, és gyertek kérdésekkel felszerelkezve! Ne felejtsetek el íróeszközt és jegyzetfüzetet hozni!

תבואו, יהיה כיף! 🙂

Elvégezted az ulpán alefet, talán még a betet is, de még mindig nehezen szólalsz meg? Zavarba jössz, ha visszakérdez a kollégád? Az ügyintézés még mindig egy rémálom? Csatlakozz beszédcentrikus hébernyelv klubunkhoz, ahol kéthetente más-más témakörben gyakoroljuk azokat a mondatokat, szófordulatokat, melyektől gördülékennyé válik a héber társalgásod. Várunk május 6-án este héttől a HaMoadonban! Gyere, győzzük le együtt a kommunikációs akadályokat!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.