“Mint minden addikció, kezdetben ez is jó volt. Nagyon jó. Az érzés, hogy megtaláltuk magunknak a jót, és hogy bárcsak örökké tartana. Aztán kezdett sokba kerülni, de még mindig jót tett nekünk, így szó nélkül fizettünk.

Mikor aztán egyre kevésbé tett már jót, kezdett nyilvánvalóvá válni, mibe kerül ez, de ekkor már függők voltunk. Vitákba bonyolódtunk miatta, olyan szavak jöttek a szánkra, amikről azt se tudtuk, ki tette őket oda, de az elhagyásától való félelem mindennél erősebb volt. Folytattuk tehát és reméltük, hogy majdcsak elboldogulunk vele.

Végül már elviselhetetlenül nagy lett az ár. Mindannak az elvesztegetése, amin nevelkedtünk, de már mélyen benne voltunk. ‘Csak még egy adag. Egy utolsó menet’.

Megöl minket ez az addikció. Le kell szoknunk. Köszönjük meg a jót, emlékezzünk a rosszra, és vágyakozzunk mégegy adag után. Talán egy életen át. Fakó lesz nélküle, de lassan-lassan felépülünk, és valami újat növesztünk. Van élet utána is. Le kell szoknunk Netanjahuról.”

Avri Gilad, a népszerű jobboldali véleményformáló facebook posztja. A néhány óra alatt 10 000 reagálást és 1800 megosztást kapó behegyzést a reagálók 99.5%-a kedveli.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.