Erre járt a hetedik izraeli koronavírus-beteg – percről-percre

Izraeli kirándulók egy csoportja - fotó: Bea Bar Kallos
Izraeli kirándulók egy csoportja - fotó: Bea Bar Kallos

Nyomon követjük és itt közöljük a koronavírussal kapcsolatos fontosabb izraeli fejleményeket. A cikk folyamatosan frissül…

16:04 A Wizz Air a koronavírus-fertőzés okozta keresletcsökkenés miatt módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét és törli Tel-Avivba közlekedő egyes járatait március 11. és április 2. között. A légitársaság szombati közleményében azt írta: a módosítás egy magyarországi járatot érint a Debrecen-Tel-Aviv útvonalon, ahol a tájékoztatás szerint minden héten heti két járat közlekedik majd.
    Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatják, és átfoglalják útjukat egy alternatív útvonalra.
    A jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailben értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának Wizz-számlára való jóváírása között – áll a közleményben.

09:20 Az Egészségügyi Minisztérium szombaton bejelentette, hogy a hetedik, koronavírussal diagnosztizált izraeli személy az elmúlt hét szombatján érkezett Olaszországból az EasyJet Flight 4849-as járatán, amely 18 órakor landolt Izraelben.

Az észak-izraeli lakos múlt kedden, 17:00 és 18:00 között a Suferszal üzletben járt Migdal Haemek iparnegyedében. A minisztériumi közlemény arról is beszámolt, hogy a beteg csütörtökön 14:00 és 15:30 között az afulai Ahuza étteremben tartózkodott.

Mindenkinek, aki ezzel a repülőjárattal utazott, vagy legalább 15 percig a közölt helyeken tartózkodott az adott időpontokban, azonnal 14 napos házi karanténba kell mennie, és ezt jelentenie kell a minisztérium honlapján. A beteget kórházba szállították kezelésre és elkülönítésre – áll a minisztérium közleményében.

08:44 Az Egészségügyi Minisztérium péntek este bejelentette, hogy a koronavírussal diagnosztizált hatodik személy múlt szombaton érkezett az országba Olaszországból az Az810-es járattal, amely 3:00 órakor landolt Izraelben. Ugyanezen a napon 6:30 és 7:00 között a beteg meglátogatta a Netanja melletti Paz benzinkút Aroma kávézóját.

A minisztérium azt is elmondta, hogy 11:00 és 13:00 között a Naharia melletti Seikh Danun faluban található villamosenergia-áruházban és a Kirjat Ata városban található Zol Post cipőüzletben tartózkodott a beteg, aki kabri lakos. Vasárnap 11:30 és 12:00 között a “Hummusz Parlamentben” és a nahariai Paz benzinkútnál járt.

Mindenkinek, aki ezzel a repülőjárattal utazott, vagy legalább 15 percig a közölt helyeken tartózkodott az adott időpontokban, azonnal 14 napos házi karanténba kell mennie, és ezt jelentenie kell a minisztérium honlapján. A beteget kórházba szállították kezelésre és karanténba helyezték.

Szerinted a koronavírus Izraelben...

  • ...hamarosan országos járvány lesz, és leáll az élet (45%, 223 Votes)
  • ...csak hisztéria, és holnapra vége (43%, 215 Votes)
  • ...akármi is lesz, holnap alaposan bevásárolok (12%, 58 Votes)

Összes szavazó: 496

Loading ... Loading ...

Az előző nap koronavírus-járvánnyal kapcsolatos izraeli eseményei:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.