Jeruzsálem főrabbija meglátogatta a megölt autista palesztin családját

Aryeh Stern jeruzsálemi főrabbi Iyad Hallak családtagjaival beszélget, 2020. június 2. - fotó: Jeruzsálem önkormányzata
Aryeh Stern jeruzsálemi főrabbi Iyad Hallak családtagjaival beszélget, 2020. június 2. - fotó: Jeruzsálem önkormányzata

A jeruzsálemi főrabbi ellátogatott Iyad Hallak, az autista palesztin fiatalember családjához, akit az izraeli határrendészeti rendőrség Jeruzsálem keleti részén lelőtt.

Aryeh Stern, a város askenázi főrabbija kedden este helyi muszlim vezetőkkel is találkozott a sátorban.

A kelet-jeruzsálemi Hallakot Jeruzsálem óvárosában lőtték le, mert a rendőrök állítólag a kezében tartott mobiltelefont fegyvernek nézték. Izrael bocsánatot kért az incidens miatt.

Stern, akihez a jeruzsálemi önkormányzat tisztviselői is csatlakoztak, azt mondta, hogy a béke és a kiegyezés üzenetével érkezik. Hallak apja megköszönte részvétlátogatását.

Amir Ohana belbiztonsági miniszter bejelentette, hogy ki fogja vizsgáltatni Hallak halálát. Azt is hozzátette, hogy a rendőröknek másodpercek alatt kell sors jelentőségű döntéseket hozniuk egy terrorral sújtott térségben, ahol állandó veszély fenyegeti az életüket” – jelentette a The Times of Israel .

Ohana visszavonta kedd estére tervezett látogatását a családnál, miután Hallak apja videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben közölte, hogy nem kíván egyetlen kormánytisztviselőt sem fogadni.

Szerdán a kneszetben Ohana kezdeményezte, hogy hozzanak létre a rendőrségnél a fogyatékkal élő személyek felismerését segítő képzést.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSJTA