A mellrák a túlzottan szabados öltözetű nők büntetése – Hírösszefoglaló

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Kyriakos Mitsotakis görög kormányfő keddi jeruzsálemi megbeszélésén bejelentették, hogy Izrael augusztustól újraindítja az idegenforgalmat Görögországgal és Ciprussal. A két kormányfő a koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi válságról tárgyalt a Covid-19 megjelenése óta rendezett első izraeli kormányfői szintű találkozón, amelyre a görög miniszterelnököt elkísérte hat minisztere is. Teljes cikk


Az izraeli koronafertőzések száma kedd estére elérte a 19 495-öt, ami előző este óta 258 új megbetegedést jelent. 39 beteg állapota súlyos, közülük 29 van lélegeztetőn, 41 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 302 halálos áldozata van a járványnak, és 15 449 beteg gyógyult meg. Kedden április 24. óta először emelkedett 250 fölé az új koronavírus-fertőzöttek száma. Főként fiatalok körében terjed a vírus, a súlyos esetek és a lélegeztetőgépre szorulók továbbra is nagyon kevesen vannak. Azonban az egészségügyi minisztérium több szakembere szerint csak idő kérdése, hogy ismét átterjedjen más korosztályokra a kór.


Baruch Gazahaj, a Sasz párt politikusa és képviselő-jelöltje nem lesz a norvég törvény nyomán a kneszet törvényhozója, miután nyilvánosságra kerültek kijelentései, miszerint a mellrák a túlzottan szabados öltözetű nők büntetése .”Egy nőnek zárt ruhát kell hordania. Mellesleg ez az egyik oka annak, hogy a nők mellrákot kapnak. Miért? Mert mindenki odanéz” – ezek voltak szavai, melyek miatt visszavonulni kényszerült a politikától.


A Minőségi Kormányzatért nevű civil szervezet a legfelsőbb bírósághoz fordult a “tengeralattjáró-ügy” teljes kivizsgálásáért, s Benjamin Netanjahu gyanús részvénypakett ügyében a nyomozás megindításáért. A szervezet keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy olyan szigorúan bizalmas dokumentumokat adott át a legfelsőbb bíróságnak, melyek Netanjahu érintettségét bizonyítják a tengeralattjáró korrupt közbeszerzési ügyében, melyben többek ellen már vádiratot nyújtott be az ügyészség.


Abdullah jordán király amerikai kongresszusi képviselőkkel folytatott videóbeszélgetésben azt nyilatkozta, hogy Ciszjordániában az annektálás minden lépése elfogadhatatlan, és veszélyezteti a közel-keleti stabilitást.

***

Csináljuk együtt a napi hírszüretet! Néhány mondatban fogalmazd meg a szerinted fontos, friss izraeli hírt, amit minden nap 11:00 óráig küldhetsz el az info@izraelinfo.com címre. Csak linkeld be a forrást is.

Napi Hírek Izraelből
Izraeli hírek – friss válogatás a napi sajtóból