Twitterföldről jelentik

Nagy a zsizsegés az utóbbi napokban az izraeli Twitteren. Megosztunk kedves olvasóinkkal néhány érdekeset. És itt folyamatosan követhetitek az Izraelinfo fiókját, ahol főként a fontosabb, a jelentősebb politikusok és a sokat tudó újságírók által közzétett tweeteket fordítjuk magyarra. Értesüljünk első kézből!

Uri Misgav újságíró pénteken: A magángépre figyelés miatt elhanyagolták a zárlatot, ami csak péntektől lesz. Mert először az uralkodónak vissza kell térni Washingtonból. A helyzet szörnyű, de csak az aláírás után. A karanténnal elkerülhető fertőzöttek, betegek és halottak kevésbé fontosak. Várjanak péntekig.

Breaking. Miután a baloldalt és a médiát azzal vádolta, hogy ártani akar a miniszterelnök egészségének, Netanjahu megijedt a közfelháborodástól, és a magánrepülőgép feladását fontolgatja. A miniszterelnöki hivatal már a lemondási költségeket próbálja kideríteni.

Bogi Jaalon, a Jes Atid-Telem centrista pártszövetség egyik vezető politikusa, volt vezérkari főnök és védelmi miniszter pénteken: A miniszterelnök olyan politikai megállapodást megy aláírni, amely nem ment át a Kneszeten, a Külügyi- és Védelmi Bizottságon, és még a politikai-biztonsági kabineten sem. Ez egy diktatúra.

Chajim Levinson újságíró pénteken: a korona-kabinet határozatának olvasata: Nincsenek egyértelmű kritériumok, hogy mit akarnak elérni az egyes szakaszokkal. Nincs terv a későbbiekre, az újabb zárlat elkerülésére. Nincsenek kártérítések. A lényeg, hogy vannak repülőjegyek.

Jair Golán, a baloldali pártszövetség politikusa pénteken: Ismét őrült, irracionális és igazságtalan döntéseket hozott. Milyen logika szerint írnak elő teljes bezárást olyan közösségekben, melyekben szinte nincs betegség? Ennek az ostoba egyenlőségnek óriási ára van. Szombaton is találkozunk a Balfour utcában.

Jair Lapid, a Jes Atid elnöke pénteken: Az, hogy Netanjahu az Egyesült Államokba tett útján tartózkodik a találkozástól Joe Biden-nel, ellentétes a sokéves gyakorlattal, politikailag árt nekünk és elmélyíti azt a romboló törést, amelyet kialakított Izrael és a Demokrata Párt kapcsolataiban.

Alon Ben David újságíró csütörtökön: A három tévécsatorna ma este bejelentette a miniszterelnöki hivatalnak, hogy nem csatlakoznak a jövő heti washingtoni utazáshoz (a megállapodás aláírására az egyesült Arab Emirátussal).

Somfalvi Attila újságíró csütörtökön: Július 2-án 1000 napi fertőzött volt. Netanjahu látványos felelőtlenséggel feloszlatta a korona-kabinet ülését, mert a miniszterek kérdései nem tetszettek neki. Akkor 1000. Ma 4000. Akkor is írtam, és mérgesek voltak. Túl nagy falat ez Bibinek.

Jair Lapid, a Jes Atid elnöke csütörtökön: Netanjahu kísérlete az ünnepek alatti teljes zárlatra a kudarc beismerése. Három hétre zár, és akkor mi van? Van egészségügyi tervük? Van gazdasági tervük? Van epidemiológiai vizsgálat? Semmi. Karantén a kudarcuk miatt, és fogalmuk sincs, mit tegyenek. Nem sikerült, mondjon le.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.