Kórházi korona-részleget nyitnak csak gyerekek számára

Izraelben először új kórházi korona-részleget nyitnak csak gyerekek számára, a Shiba, Tel-Hasomer Kórházban.

A kormány jóváhagyta tegnap éjszakai ülésén a különleges állapot idejére a tüntetések betiltását, illetve korlátozását. Tüntetni csak a meglévő megszorítások betartásával lehet, azaz nem távolabb, mint ezer méterre a lakóhelytől, illetve nyitott térségben, nem több mint húsz ember részvételével. A “törvénytelen törvények ellen” legalább másfél ezren tüntettek Tel-Aviv utcáin, de Jeruzsálemben, a Balfour utcában, az elnöki rezidencia mellett is.

Korona elleni gyógyszer? – Súlyos állapotban lévő betegeket kezeltek új kísérleti módszerekkel, emberi sejtek segítségével, és engedték haza gyógyulásuk után – adta hírül a KAN televíziós csatornája.

A koronajárvány Izraelben a mai napig 1569 halálos áldozatot követelt, ebből 22 beteg hunyt el az utóbbi napon. Az utóbbi huszonnégy órában 7040 új beteget regisztráltak, míg az összes jelenleg aktív beteg 69418. 834-en vannak súlyos állapotban, és ebből 211 ember van lélegeztetőgépen.

Mint megtudhattuk, az orvosok mindent megtesznek, hogy elkerüljék a betegek lélegeztetőgépre helyezését, annak komoly egészségügyi következményei miatt. A lélegeztetőgépre kerülők csak mintegy húsz százaléka marad életben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.