Szakaszgyőzelem a Giro-n!

Israel Start-Up Nation szakaszgyőzelem a Giro d’Italia kerékpárversenyen!

A korábbi napok már hoztak három top10-es eredményt. A 4. szakasz végén született meg az első: Davide Cimolai, az izraeli csapat olasz sztárja a 7. helyen tekert át a célvonalon. Két nappal később ismét ő volt sikeres: a 6. szakaszon az 5. helyen ért célba. Másnap a 7. szakaszon Rudy Barbier a francia csapattárs is feliratkozott egy 6. helyezéssel.

A sprinterek szép sorozata után aztán szombaton megszületett az Israel Start-Up Nation első szakaszgyőzelme. Az angol időfutam specialista Alex Dowsett már az etap elején elszökött egy hat fős csoporttal. Mikor az előnyük már 10 percre nőtt, a mezőny felhagyott az üldözésükkel. Ekkor Dowsett robbantott, és 15 kilométeres (!) hajrát nyitott egyedül. Sikerült, így az izraeli csapat első nagy körversenyen elért szakaszgyőzelmét ünnepelhette Vieste-ben. A szombati 8. etapon csapattársa az osztrák Matthias Brändle, aki a szökésben segítette, az 5. helyen ért célba.

Alex Dowset 32 éves és exvilágrekorder. 2015 ben döntötte meg az egyórás kerékpározás csúcsát: 52.937 kilométert tekert ennyi idő alatt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.