Izrael iráni támadások veszélyére figyelmeztette állampolgárait

Fotó: Shutterstock

Esetleges iráni támadások kockázata miatt Izrael csütörtökön óvatosságra intette a külföldön tartózkodó állampolgárait, illetve arra, hogy lehetőleg ne utazzanak egyes, ebből a szempontból különösen veszélyes országokba.

Az izraeli kormány az iráni fenyegetés felerősödéséről számolt be, miután az iszlám köztársaság megtorlást helyezett kilátásba egy atomtudósának előző heti meggyilkolását követően, amivel Teherán Jeruzsálemet vádolja.

“A közelmúltbeli fenyegetések tükrében attól tartunk, hogy Irán megpróbál izraeli célpontokat támadni” – figyelmeztetett a külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint a perzsa állam elsősorban a közelében fekvő országokban tervezhet akciókat, például Azerbajdzsánban, Bahreinben, illetve az Egyesült Arab Emírségekben, Irakban, Georgiában és Törökországban.

Izrael eddig nem kommentálta a magas rangú iráni atomtudós elleni merényletet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.