A választások legnagyobb meglepetése

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Beni Ganz Kék-Fehér pártja (Kahol-Lavan) messze a várakozásokon felül teljesített. Nem csak hogy bejutott, de lehetséges, hogy a harmadik-negyedik legnagyobb párt lesz a Kneszetben.

Egy pár nappal ezelőtti interjúban Ganz a fallabda (squash) játékhoz hasonlította politikai stratégiáját. Ebben a játékban a centrum elfoglalása a kulcsmomentum. „Újabb játékosokkal erősítünk. Nem fogunk kiesni, a továbbiakban pedig megnyerjük a bajnokságot.”

Ki nem nevetett ezen akkor? Az elemzők és politikusok biztosra vették, hogy Ganz-nak nincs politikai jövője. Választók százezrei viszont kedden újra bizalmat szavaztak a politikai karrierét kockáztató, önfeláldozó hadügyminiszternek, Izrael korábbi vezérkari főnökének, és centrista pártjának. Az egyetlen pártnak, amellyel az összes többi párt hajlandó lenne együttműködni. Elvileg.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?
- Hirdetés -