A választások legnagyobb meglepetése

Beni Ganz Kék-Fehér pártja (Kahol-Lavan) messze a várakozásokon felül teljesített. Nem csak hogy bejutott, de lehetséges, hogy a harmadik-negyedik legnagyobb párt lesz a Kneszetben.

Egy pár nappal ezelőtti interjúban Ganz a fallabda (squash) játékhoz hasonlította politikai stratégiáját. Ebben a játékban a centrum elfoglalása a kulcsmomentum. „Újabb játékosokkal erősítünk. Nem fogunk kiesni, a továbbiakban pedig megnyerjük a bajnokságot.”

Ki nem nevetett ezen akkor? Az elemzők és politikusok biztosra vették, hogy Ganz-nak nincs politikai jövője. Választók százezrei viszont kedden újra bizalmat szavaztak a politikai karrierét kockáztató, önfeláldozó hadügyminiszternek, Izrael korábbi vezérkari főnökének, és centrista pártjának. Az egyetlen pártnak, amellyel az összes többi párt hajlandó lenne együttműködni. Elvileg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.