Vigyázat: Összehangolt kibertámadás Izrael ellen!

Fotó: Shutterstock

Az OpIsrael egy Izrael-ellenes offenzív kampány a virtuális térben, amelyet évente, április 7-én indítanak, azzal a céllal, hogy kárt okozzon az izraeli kormánynak, az izraeli gazdaságban, sőt privát webhelyekben is.

Az első összehangolt kibertámadást 2013-ben névtelen hackerek indították el a holokauszt emléknapjának előestéjén, azóta évente megrendezik. A kampány az Anonymous-hoz kapcsolódik, és rendszeresen iszlamista aktivisták, valamint palesztinbarát támadó csoportok vesznek benne részt. Az elmúlt napokban határozottan érezhető és látható, hogy a támadók a közösségi médiában készülődnek az offenzívára.

Tavaly jelentősen megnőtt az ilyen internetes támadások száma és minősége az izraeli gazdaságban, melyek során a hackerek többek között nagyvállalatokat és bankokat is feltörtek és megrongáltak.

A kockázatok minimalizálása érdekében helyénvalónak találtuk, hogy tájékoztassuk olvasóinkat a ma kezdődő szervezett támadásról. Arra kérünk titeket, hogy a következő napokban legyetek fokozottan éberek a kiberbiztonság érdekében:

- Hirdetés -
  1. Kerüljétek az azonosítatlan, gyanús vagy ismeretlen forrásból származó e-mailek, linkek vagy mellékletek (csatolt dokumentumok) megnyitását.
  2. Kerüljétek az ismeretlen webhelyek böngészését mind a számítógépekről, mind az okostelefonokról és a táblagépekről.
  3. Ha nem vagytok egészen biztosak egy adott e-mail megbízhatóságában (különös tekintettel a linkekre vagy a mellékletekre), inkább ne nyúljatok hozzá, vagy azonnal töröljétek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.