Irán és a Hezbollah kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen

Fotó: Aleksandar Malivuk / Shutterstock

Irán és a libanoni síita Hezbollah szervezet kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen novemberben – jelentette be Izrael Nemzeti Kiberigazgatósága hétfőn.

Az izraeli védelmi szervek közös nyomozással kiderítették, hogy az iráni hírszerzési minisztériummal kapcsolatban álló Agrius kibercsoport a Hezbollah kiberegységének (Libanoni cédrus) bevonásával indított támadást az ország északi részén, Cfaton működő Ziv Kórház ellen mintegy három héttel ezelőtt. A támadás célja a kórház működésének megzavarása volt. Ezt a célt nem érték el, a támadás nem volt hatással az egészségügyi ellátásra, azonban adatokat tudtak lopni a kórházból – derül ki a beszámolóból.

A megszerzett adatokat elkezdték közzétenni az interneten. A betegek magánéletének védelme érdekében az izraeli államügyészséggel közösen az érzékeny adatokat tartalmazó helyeket a hatóságok felszámolták.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.