Ez még csak a második olyan évadja a profi kerékpársportnak, amikor izraeli Pro Tour csapatért izgulhatunk így, a nagy körversenyek idején. Az első a sorban a Giro d’Italia, most szombaton startol Torinóban. 

Az Israel Start-Up Nation nagyon motiváltnak tűnik, ahogy az egy újonctól elvárható. A Girón még nem vetik be az idén hozzánk szerződött Chris Froomot. Őt a következő nagy versenyre, a Tour de France-ra tartalékolják. Az összetett versenyben az ír Daniel Martin lesz az izraeli team favoritja.

“A múlt szezon végén úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy új kihívásnak, és az idén harcba szállok a Giro győzelemért” – nyilatkozta Dan. 

Rossz ómen neki ez a verseny, a 2014-es súlyos bukása óta nem állt Itáliában rajthoz. A tavalyi Vuelta a Españán negyedik lett, és ez visszaadta az önbizalmát. 

“Az olasz országúti körverseny egy olyan verseny, ami nekem nagyon fekszik. A tavalyi Vuelta siker óta tudom, hogy erősebb vagyok, mint valaha, lelkileg és fizikailag is.” 

Jogos lehet a reménye, hiszen végigfutva a rajtlistán alig találni verhetetlennek tűnő nagy neveket. Rajthoz áll ugyan Tejay Van Garderen, Thomas De Gendt, Simon Yates és még jó néhány nagy ász. Két magyar versenyzője is lesz az olasz körversenynek, Valter Attila és Dina Márton. A Giro hagyományosan az a verseny, ahol a csapatok új neveket dobnak a frontvonalba. A rutin és a fiatal trónkövetelők összecsapása izgalmasnak ígérkezik. Bátran szoríthatunk a Start-Up legénységnek.

“A legfőbb cél számunkra az, hogy Dannal végig versenyben maradjunk az összetett győzelemért. Remek formában van, és a csapat teljes szívvel támogatja majd” – magyarázta Nicki Sorensen, az izraeli csapat sportigazgatója.

Az ISN izraeli versenyzője, Guy Niv is megszólalt: “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és már alig várom a rajtot. Érzem, hogy ez a körverseny előrelépés lesz számomra a korábbiakhoz képest. Nagyon jól alakult a felkészülés, erősnek érzem magam és nagyon akarom a sikert.”

Fontos közlemény! Az idei Girot nézve ne keressük a mezőnyben az ISN megszokott kék-fehér mezét! Az izraeli csapat olasz szponzora, a Vini Fantini meglepte a fiúkat egy új szettel. A boraikat idéző bíborszín dominál majd az új szerelésen, amit kizárólag itt, Fantini “hazai pályáján” viselnek majd az izraeli csapat versenyzői.


Az írás megjelent a Mazsihisz oldalán is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.