1372 új koronafertőzött

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

“A Pegasus életmentő, terrortámadásokat előz meg”

A Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat tulajdonosa nem tartja felelősnek a cégét a program további felhasználásáért. Cégük megalakításakor eldöntötték, hogy csakis kormányoknak árulják terméküket, magánszemélyeknek nem. Sőt nem is minden kormánynak, mert vannak, amelyek nem méltók ilyen eszköz használatára. Ezzel szemben a Háárec szerzője szerint az IT szektor sötét üzleteiről van szó. Teljes cikk >>


Tegnap 1372 új koronafertőzöttet diagnosztizáltak, de a súlyos betegek száma továbbra is stabil

Tegnap 1372 embernél diagnosztizálták a koronavírust az Egészségügyi Minisztérium ma reggel (kedden) közzétett adatai szerint. A pozitív tesztek aránya 1,86%-ra emelkedett a tegnap elvégzett 74 186 vizsgálatból. Viszont viszonylag stabil a súlyos betegek száma – jelenleg 62. Csak tíz betegnek van szüksége lélegeztetőgépre – ez a legalacsonyabb szám az elmúlt hónapban.

A súlyosnak definiált betegek 68%-át korábban már beoltották a vírus ellen. A súlyos betegek közül 44-en 65 évesnél idősebbek, 16-an 64-40 évesek és egy 40 évesnél fiatalabb beteg van. A 65 évesnél idősebb súlyos betegek közül 34-et (77%) már beoltottak a vírus ellen, az 50 év feletti súlyos beteg felnőtteknek pedig a 88%-át.


Bennett beszélt az Unilever vezérigazgatójával: Határozottan fellépünk a Ben & Jerry’s bojkott ellen

Naftali Bennett miniszterelnök beszélt az Unilever vezérigazgatójával, aki a Ben & Jerry’s tulajdonosa, és elmondta neki, hogy “nagyon komolyan veszi” a tegnap (hétfőn) hozott döntést, miszerint nem árulja termékeit a ciszjordániai zsidó településeken. “Izrael számára ez egy olyan cselekedet, amelynek súlyos, jogi és egyéb következményei vannak, ezért erőteljesen fellép minden állampolgáraival szembeni bojkottal szemben ” – közölte Bennett, és “egyértelmű Izrael-ellenes lépésnek” nevezte a lépést.

- Hirdetés -

Gilad Erdan, az Egyesült Államok és az ENSZ izraeli nagykövete tegnap felkérte azon államok 35 kormányzóját, amelyekben Izrael bojkottja elleni jogszabályok vannak, hogy tegyenek jogi lépéseket Ben & Jerry’s ellen. “Arra kérem Önt, hogy szálljon szembe a cég döntésével, és tegyen lépéseket ellene, ideértve a jogi és kereskedelmi lépéseket is” – írta Erdan a kormányzóknak. “2018-ban sikerült megváltoztatnunk az Airbnb döntését Izrael bojkottjával kapcsolatban, és együtt ezt most is meg tudjuk tenni.” Cikk a botrányról >>


Lekapcsolta az Amazon az izraeli kémszoftver fiókjait

Lekapcsolta az NSO Group nevű izraeli kibercéghez köthető infrastruktúrát és fiókokat az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Services. Azután született a döntés, hogy egy nemzetközi oknyomozó újságírói hálózat kirobbantotta az elmúlt évek legnagyobb megfigyelési botrányát. Teljes cikk >>


Két rakétát lőttek ki Libanonból Galilea nyugati részébe, az IDF tüzérségi tűzzel válaszolt

Légiriadó szólalt meg tegnap (hétfő) este több galileai településen, köztük Slomin és Ros Hanikrán. Az IDF közölte, hogy az egyik rakétát kilőtték, a másik pedig nyílt területen csapódott be – nem sérült meg senki és károk sem keletkeztek. A rakétákra válaszul a hadsereg ágyúval lőtte a rakéták indításának helyét.

Egy szervezet sem vállalta magára a támadást, de a ynet szerint a Gázai övezetet uraló Hamasz terrorszervezethez vagy a szintén gázai Iszlám Dzsihádhoz tartozó palesztin fegyveresek voltak az elkövetők.

Korábban Szíriában arról számoltak be, hogy az IDF Aleppo tartományban támadott. Szíriai ellenzéki fegyveres csoportok szerint a támadások célpontja a damaszkuszi vezetéssel szövetséges iráni Forradalmi Gárda támaszpontjai és egy fegyvergyára voltak. A dubaji székhelyű al-Hadasz tévécsatorna viszont Iránhoz köthető síita milíciák fegyverraktárairól tett említést. Az al-Hadasz szerint a milícia veszteségeket szenvedett, de pontos adatokat nem közölt.

Ha még történik valami fontos Izraelben, később azt is megírjuk.