Orvosi kannabisz központot szervezne a sivatagban Izrael

Fotó: Shutterstock

Izrael orvosi kannabiszgyártásának a központjává szeretnék tenni a Negev-sivatagban fekvő Yeruham várost. A 12 ezer lakosú településen megszűnne a munkanélküliség, ha az üzlet a tervek szerint beindul. Már több tucatnyi olyan startup működik Izraelben, amely kannabidiol-termékekkel foglalkozik. A szektor gyorsan bővül, a törvényi szabályozás pedig hamarosan zöld utat nyithat a gyógyászati célú kannabisz még szélesebb körű felhasználása előtt.

A CanNegev cég inkubátorként négy startupnak is otthont ad – írta az Euronews.

„Sokféleképpen fejlesztjük ezeket a technológiákat, például a gyógyszerészetben, az agrártechnológiában, a mezőgazdaságban, mindegyik téren, ahol a kannabisz elsődleges hatóanyagnak tekinthető. Ötleteket találunk, pénzt fektetünk beléjük, és segítjük projektté fejleszteni ezeket, mindezt egy technológiai inkubátorban” – mondta Ziv Bet Or, a CanNegev alapítója.

A mérföldkő ezen a területen az volt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlására az ENSZ szakbizottsága 2020-ban megszavazta a gyógyászati marihuána törlését a világ legveszélyesebb kábítószereinek listájáról, ahová 1961-ben besorolták.

Orvosi kannabisz többek között lehet, CBD olaj, szintetikus THC gyógyszer, vagy akár a kannabisz növény szárított virágzata, amit tünetek kezelésére alkalmaznak terápiás körülmények között.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSmagro.hu