Gallant védelmi miniszter segítségével lebeszéltek egy öngyilkosjelöltet

Yoav Gallant beleegyezett és a rendőrség közvetítésével fogadott egy hívást egy hatodik emeleti erkélyről kiugrani készülő férfitől. Az eset sérülés nélkül ért véget.

Az órákig tartó incidens hétfőn kezdődött az észak-izraeli Hadera városában, ahol egy 28 éves férfi azzal fenyegetőzött, hogy leveti magát egy hatodik emeleti erkélyről. Kezdetben a férfi azt követelte, hogy beszélhessen az izraeli hadsereg egyik tisztjével, hogy miért, azt a sajtó nem hozta nyilvánosságra.

Először a helyszínre érkező rendőri erők vezetője az IDF képviselőjének adta ki magát, még egy katonai egyenruhát is magára vett, de nem sikerült megoldani a problémát. Ekkor a férfi azt követelte, hogy beszélhessen Gallanttal.

A 12-es csatorna értesülései szerint a védelmi miniszter éppen biztonsági ügyekben tárgyalt, de hajlandó volt fogadni a hívást. Röviddel azután, hogy ezt megtette, a férfi visszamászott és felhagyott a fenyegetőzéssel.

Az incidens végéről itt látható egy videó, amin egy rendőr egy daruról az öngyilkossággal fenyegetőző férfival beszél, aki addigra látszólag beleegyezett, hogy véget vessen a fenyegetésnek. Hallani, hogy Gallant még a vonalban van, és amikor a férfihez tartják a telefont, az beszél hozzá: – “Rendben van, Yoav” – hallatszik, amint a férfi a miniszterhez szól. – “Minden rendben lesz.”

“Köszönöm, Yoav” – zárja le a telefont a rendőrtiszt, aki ezután bemászik az erkélyre és megöleli a férfit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.