Hanna – szabadesés több szólamban

Gyertek Színházba!

  • 2023. október 28. szombat, 20:00 óra Tel-Aviv, Habima színház
  • 2023. október 29.  vasárnap 19:00 óra Jeruzsálem, Khan színház

Bemutatásra kerül:

„Hanna – Szabadesés több szólamban.”

Szenes Hanna életéről szóló előadás. Nyelve magyar, héber feliratozással.

Jegyek az alábbi helyen rendelhetők:

1944. november 7-én sortűz végzett a 23 éves Szenes Hannával Budapesten. Kém volt, költő, szabadságharcos vagy nemzeti hős? Palesztinában kétkezi munkával akart egy új országot építeni. Visszatért a megszállt Magyarországra egy titkos ejtőernyős alakulat tagjaként, hogy akadályozza sorstársai deportálását. Bárhogy kínozták, nem tudták megtörni.

Az előadásban részletek hangzanak el Szenes Hanna naplójából, verseiből, valamint édesanyja és bajtársai visszaemlékezéseiből.

Idézet egy kritikából: A főszereplő Bíró Esztert… ”láthatjuk a gimnazista Szenes Hannaként (akkori nevén Szenes Anikó), aki tele van mindazzal a vággyal, ami a hasonló korú lányokban ébredezik, ugyanakkor már fiatalon szembesülnie kell a zsidókkal szemben kialakult ellenszenvvel… Láthatjuk bátor hősnőként, aki az életét áldozza fel társaiért… És végül, de nem utolsósorban láthatjuk Hanna anyjaként is, akinek gyermekei biztonsága mindennél fontosabb volt. Az idősíkok és a helyszínek folyamatosan váltakoznak… Bíró Eszter azonban a nézők szeme láttára, minimális átöltözéssel vált karaktert és kort, mindezt pedig annyira hitelesen teszi, hogy egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy itt most színészetet látok: a színpadon valóban egy diáklány, egy huszonéves elszánt nő, valamint egy idősebb, megtört anya állt.”

A produkciót az Efraim Kishon Magyar Oktatási és Kulturális Központ szervezi az Izraeli Magyar Nagykövetség segítségével.


Hanna – szabadesés több szólamban

  • HABIMA Tel-Aviv: 2023. október 28. (szombat) 20:00
  • KHAN Jeruzsálem: 2023 október 29 (vasárnap) 19.00

Az előadás nyelve magyar, héber feliratozással.

Jegyek az alábbi helyen rendelhetők:

Ki volt Szenes Hanna: kém, költő, szabadságharcos vagy nemzeti hős?

Ne hagyjátok ki!


חנה – צניחה חפשית בכמה קולות

תיאטרון הבימה, תל-אביב

תאריך: 28 באוקטובר 2023 (שבת) בשעה 20:00

תיאטרון החאן, ירושלים

תאריך: 29 באוקטובר 2023 (יום ראשון) בשעה 19:00

ההצגה בשפה ההונגרית, עם כתוביות בעברית

:ניתן לרכוש כרטיסים בקישורים להלן

תיאטרון הבימה תל-אביב

תיאטרון החאן ירושלים

?מי הייתה חנה סנש: מרגלת, משוררת או גיבורה לאומית

!אל תחמיצו

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.