Minden palesztin fogoly szabadulását követeli a Hamasz a túszok elengedéséért

A Hamasz katonai szárnya szombaton közölte, hogy kész elengedni az Izrael elleni október 7-i támadás során elrabolt túszokat az izraeli börtönökben fogva tartott összes palesztin szabadulásáért cserébe.

„A kezünkben lévő nagy számú ellenséges túsz szabadulásának az ára minden (palesztin) elengedése az izraeli börtönökből” – közölte Abu Obeida, a Hamasz katonai szóvivője egy videofelvételen, amelyet a Hamasz televíziójában, az al-Akszában tettek közzé.

„Ha az ellenség egy csapásra le kívánja zárni a fogva tartottak kérdését, mi készek vagyunk erre. Ha szakaszonkénti eljárást akar, arra is készen állunk” – mondta.

Az izraeli hatóságok legfrissebb adatai szerint mintegy kétszázharminc túszt raboltak el az október 7-i támadás során, akiket állítólag a Hamasz vezette palesztin területen tartanak fogva.

Főkép: Abu Obeida, a Hamasz katonai szóvivője – Fotó: képernyőkép

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.