Tisztújítást jelentett be és visszavonul a Munkapárt elnöke

Merav Michaeli 2018-ban a 100 éves Új Kelet újság ünnepi rendezvényén Tel-Avivban
Merav Michaeli 2018-ban a 100 éves Új Kelet újság ünnepi rendezvényén Tel-Avivban – Fotó: Bea Bar Kallos / Izraelinfo

Tisztújítást hirdetett pártjában és visszavonul a politikai élettől Merav Michaeli, a szociáldemokrata Munkapárt elnöke Izraelben.

Michaeli videoüzenetében bejelentette, hogy vállalja a felelősséget pártja helyzetéért, mely az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatai szerint nem jutna be a parlamentbe.

Merav Michaeli szerint 2024-ben várhatóan előrehozott választásokat tartanak Izraelben. Michaeli tervei szerint négy hónap múlva, a háború befejezése után, de még a választási kampány előtt tarthatnak szavazást a Munkapártban az új pártelnök és a képviselőjelöltek kiválasztására.

Maga Michaeli nem fog indulni sem a pártelnökség, sem képviselői hely megszerzéséért.

“Izraelnek ma minden eddiginél nagyobb szüksége van egy balközép cionista demokratikus pártra” – mondta Michaeli. Szerinte a Munkapárt az egyetlen, amelynek platformja valóban a függetlenségi nyilatkozat, az egyetlen valóban demokratikus párt és az egyetlen olyan párt, amelynek van válasza a háború utáni időkre, amely megérti, hogy igazi biztonságot csak politikai megegyezés adhat. Merav Michaeli reményét fejezte ki, hogy a Munkapárt visszatérhet, és jelentős szereplővé válhat Izrael jövőjének meghatározásában.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.