Forradalom a tányérban?

Tipikus izraeli sütemények, Bourekas, és Rogalech - fotó: Wikipédia
Tipikus izraeli sütemények, Bourekas, és Rogalech - fotó: Wikipédia

A kormány csatlakozik az elhízás elleni harchoz

A túlsúlyos emberek arányának riasztó mértékű növekedése miatt ült össze az egészséges élelmiszereket támogató bizottság, mely az egészséges táplálkozást törvényhozással és adózással is ösztönözni szeretné. Nem biztos, hogy ez tetszeni fog az élelmiszeripari vállalatoknak.

Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium főigazgatójának hivatalában megtartott tárgyaláson többbek között olyan javaslatok merültek fel, mint hatásosabb nevelés ás felvilágosítás a helyes táplálkozásra, az iskolák új szellemhez való átalakítása étkezdék és sportlétesítmények létrehozásával, a cukros italok “hatékony megadózása”, a szegény családok egészséges ételhez való hozzáférhetőségének javítása, gyermekekre káros ételek forgalomba hozatalának korlátozása, és az elhízás kezelésére való orvosi ellátás bővítése.

forrás: https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2922541

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.