A műanyag nő és a nanotechnológia találkozása Izraelben

Nem áprilisi tréfa!? A világ egyik legrangosabb, tudományos kutatásra szakosodott egyeteme, az izraeli Weizmann Intézet és Paris Hilton közös közleményt adott ki a napokban.

A Paris Hilton Institute of Plastic Pollution Solutions (PHIPPS), a celeb által alapított és támogatott, környezetvédelemmel foglalkozó intézet egyik fő célja a műanyag palackok által okozott környezetszennyezés megfékezése.

Amint az az alábbi, Paris Hilton által személyesen bemutatott közleményből megtudható, egy forradalmian új, a hidratációs- és nanotechnológiát ötvöző fejlesztés kidolgozására készülnek a Weizmann Intézettel.

A PHIPPS Intézet a vízmolekulák közötti kölcsönhatások manipulálhatóságára alapozza a NanoDrop névre keresztelt felfedezést, amely valójában egy erősen kondenzált ásványvíz képletet jelent: a NanoDrop koncentrációja 5000-szor magasabb, mint a hagyományos szénsavas vízé, ezért számottevően kisebb méretű és mennyiségű műanyag palackra van szükség a tárolásához.  A NanoDrop kereskedelmi előállítására és forgalmazására vonatkozó további kutatásokra kétéves megállapodást kötöttek a Weizmann Intézettel. Az izraeli egyetem alternatív ökoszisztéma és a nanotechnológia vizsgálatok elvégzésével, vegyészek és a fejlesztési szakemberek közreműködésével fejleszti majd tovább a felfedezést.

Paris Hilton a két intézet közös sajtóközleményében így foglalta össze az együttműködés fontosságát: „Már évekkel ezelőtt rájöttem, hogy az általunk eldobált műanyagok megölik az ártatlan, gyönyörű tengeri élőlényeket. Éreztem, hogy tennem kell valamit. Együttműködünk a Weizman Intézettel és ennek eredménye a mai bejelentés is. Határtalanul büszke vagyok.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.